Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

164 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.

Česnek nakrájený na plátky orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme mušle, promícháme a zalijeme vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidáme sépie a krevety. Promícháme a přidáme Heinz rajčatové pyré nebo drcená rajčata, sůl a pepř.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Tip k receptu

Kombinace mořských plodů a rizota povýší tradiční pokrm na nevšední chuťový zážitek.

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Dělávám a místo čerstvých rajčat dávám kvalitní loupané z Itálie. Mořské plody nám všem moc chutnají - ty bychom v naší rodině mohli nakupovat na kila.
Přidané ingredience: špetka pepře a chilli

22. 02. 2013, 10:32

Chybí obrázek
celkom sa da zjest

21. 09. 2016, 15:52

Chybí obrázek
rizoto sa velmi neujalo

21. 09. 2016, 15:55

Chybí obrázek
vyskúšam

22. 09. 2016, 17:54

Chybí obrázek
je to chutne rizoto aj z čerstvých rajčat

13. 10. 2016, 20:02

Chybí obrázek
trochu netradičné rizoto, ale chutné

17. 09. 2017, 18:32

Chybí obrázek
rizoto výborné

21. 02. 2019, 20:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.