Rizoto s mušlemi a mořskými plody
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.
Česnek nakrájený na plátky orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme mušle, promícháme a zalijeme vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidáme sépie a krevety. Promícháme a přidáme Heinz rajčatové pyré nebo drcená rajčata, sůl a pepř.
Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.
Tip k receptu
Kombinace mořských plodů a rizota povýší tradiční pokrm na nevšední chuťový zážitek.
Šéfredaktor20. 07. 2010
Ingredience
- 1 malá cibule
- 240 g rýže Arborio
- 50 g másla na zjemnění
- 200 g mušlí - slávka jedlá
- 200 g mušlí - vongole
- 100 g sépie
- 100 g vyloupaných krevet
- 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem
- 40 g hoblin parmezánu
- 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky)
- 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky)
- 350 ml silného kuřecího vývaru
- sůl
- pepř bílý
- 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného
- zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka pepře a chilli
maruskaji 22. 02. 2013, 11:32