Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
164 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.

Česnek nakrájený na plátky orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme mušle, promícháme a zalijeme vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidáme sépie a krevety. Promícháme a přidáme Heinz rajčatové pyré nebo drcená rajčata, sůl a pepř.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Bulb Tip k receptu

Kombinace mořských plodů a rizota povýší tradiční pokrm na nevšední chuťový zážitek.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

20. 07. 2010, Recept navštíven: 6357x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám a místo čerstvých rajčat dávám kvalitní loupané z Itálie. Mořské plody nám všem moc chutnají - ty bychom v naší rodině mohli nakupovat na kila.
Přidané ingredience: špetka pepře a chilli

22. 02. 2013, 10:32

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom sa da zjest

21. 09. 2016, 15:52

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rizoto sa velmi neujalo

21. 09. 2016, 15:55

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

22. 09. 2016, 17:54

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to chutne rizoto aj z čerstvých rajčat

13. 10. 2016, 20:02

Přidat komentář

Facebook komentáře