Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

164 kalorií, 1.0g cukrů, 1.0g tuků, 9.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.

Česnek nakrájený na plátky orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme mušle, promícháme a zalijeme vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidáme sépie a krevety. Promícháme a přidáme Heinz rajčatové pyré nebo drcená rajčata, sůl a pepř.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Bulb Tip k receptu

Kombinace mořských plodů a rizota povýší tradiční pokrm na nevšední chuťový zážitek.

Šéfredaktor

20. 07. 2010, Recept navštíven: 5986x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a ...

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám zač...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rizoto s mušlemi a mořskými plody Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám a místo čerstvých rajčat dávám kvalitní loupané z Itálie. Mořské plody nám všem moc chutnají - ty bychom v naší rodině mohli nakupovat na kila.
Přidané ingredience: špetka pepře a chilli

22. 02. 2013, 10:32

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom sa da zjest

21. 09. 2016, 15:52

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rizoto sa velmi neujalo

21. 09. 2016, 15:55

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

22. 09. 2016, 17:54

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to chutne rizoto aj z čerstvých rajčat

13. 10. 2016, 20:02

Přidat komentář

Facebook komentáře