Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
žervé

žervé

Přidat na Pinterest

Jedná se o známý, převážně u žen oblíbený, čerstvý nezrající sýr. Originální receptura pochází z Francie, z 19. století a název nese podle sýraře Charlese Gervais. České "Žervé" znamená krémový sýr. Hlavní surovinou pro jeho výrobu je tvaroh a smetana. Žervé je lehce stravitelné a méně tučné než například sýry tavené a tvrdé. Koupit jej můžete balené v malé kostce, podobně jako tvaroh nebo v plastových kulatých vaničkách. Vybrat si můžete buď přírodní nebo doplněné pažitkou, česnekem či bylinkami. Tento sýr je určen především k přímé spotřebě, ke konzumaci s pečivem, ale jistě jej využijete například i k přípravě salátů, pomazánek, studených předkrmů, dezertů nebo i v teplé kuchyni.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda

Zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vnitřek lžičkou vyškrábeme. Dáme do misky, vidličkou nebo šťouchad...

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Žervé smícháme s utřeným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. ...

Jednoduchý krémový špenát

Jednoduchý krémový špenát

Žervé rozpustíme na mírném plameni, poté přidáme špenát a dobře promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme mu...

Britský pudink z bílého chleba

Britský pudink z bílého chleba

Plátky chleba namažeme máslem a rozkrojíme na trojúhelníčky. Do malé zapékací misky dáme na dno chléb, po...

Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Lilky si připravíme nejlépe den předem. Propícháme je vidličkou a pečeme hodinu na 200 °C doměkka. Po vyc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí žervé Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře