Žervé

Jedná se o známý, převážně u žen oblíbený, čerstvý nezrající sýr. Originální receptura pochází z Francie, z 19. století a název nese podle sýraře Charlese Gervais. České "Žervé" znamená krémový sýr. Hlavní surovinou pro jeho výrobu je tvaroh a smetana. Žervé je lehce stravitelné a méně tučné než například sýry tavené a tvrdé. Koupit jej můžete balené v malé kostce, podobně jako tvaroh nebo v plastových kulatých vaničkách. Vybrat si můžete buď přírodní nebo doplněné pažitkou, česnekem či bylinkami. Tento sýr je určen především k přímé spotřebě, ke konzumaci s pečivem, ale jistě jej využijete například i k přípravě salátů, pomazánek, studených předkrmů, dezertů nebo i v teplé kuchyni.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář