10 triků, jak vyzrát nad jídlem

Sedím si tak u snídaně, puštěný "noťas" a brouzdám a brouzdám.... a vtom mi padl zrak na zajímavý článeček. Zaujal, tak jsem si ho dovolila dát i sem, třeba zaujme i vás.

10 triků, jak vyzrát nad jídlem


Datum: 21.1.2010 Autor: Iva Dvořáková Zdroj: Blesk Rubrika: Servis Strana: 15


...aneb Letos to dokážete
Každý ví, po čem přibírá, co je bohaté na cukry a tuky. Ale jak přelstít tu plíživou drásající chuť na něco dobrého, když se zrovna snažíte pár kil shodit? Kde vzít čas na to, připravit si chutný a kaloricky přiměřený pokrm? Vyzkoušejte s Bleskem pár fíglů, které určitě pomohou.
1. Jezte i očima
I když vaše porce nyní nepatří k největším, můžete si je upravit tak, aby lahodily oku. Nejezte šunku z papíru, ale obložte si ji rajčetem, okurkou a salátem. Jezte i očima!
2. Zapomeňte na polotovary
Potřebujete něco jen rychle ohřát? Obyčejné hotovky ale obsahují moc kalorií. Existují však speciálně balené nízkoenergetické pokrmy. Ptejte se po nich v prodejnách zdravé výživy.
3. Noční svačinky? Občas proč ne!
Celý den se racionálně stravujete. Po deváté hodině se však začíná žaludek ozývat. Pokud budete ještě aspoň 2 hodiny vzhůru, dopřejte si nakrájenou okurku nebo celer a namáčejte je v ochuceném jogurtu.
4. Když pravidla porušíte…
Nedalo se nic dělat a na obědě u babičky jste neodolali svíčkové. Nic se neděje. Další den nasaďte odlehčený režim: Hodně pijte, vymačkejte si ovocnou šťávu a dopřávejte si hlavně zeleninu.
5. Hlad zapijte
První pomoc, jak utišit hlad, je pořádně se napít. Nejlépe studené vody. Ta nastartuje rychlé spalování. Nepomohlo? Vezměte do úst lžíci sušeného mléka (odstředěného). Vysoká koncentrace bílkovin zablokuje vaše chutě.
6. Touha po sladkém
Při dietě byste sladkosti neměli jíst vůbec. Ale ta chuť je mučivá. Vyzrajete nad ní pomocí ovocné žvýkačky bez cukru, skleničky kofoly bez cukru nebo gumových medvídků.
7. Jen jednu skleničku
Stejně jako sladkosti je i alkohol zapovězen. Ale sklenička suchého vína neuškodí. Nepijte ji nikdy před jídlem. V tom případě totiž rychle stoupne hladina cukru a sníte více jídla.
8. Zaútočte pastou na zuby
Útroby vám svírá hlad, i když jste před chvílí jedli? Co teď? Vyčistěte si zuby. Chuť zubní pasty vás odradí od naléhavé potřeby jíst. Hlavně si vyberte pastu s výraznou chutí nebo postačí silně mentolová ústní voda.
9. Nahraďte požitek z jídla
Už už chcete svůj dietní program zásadně narušit něčím kalorickým. Stop, zabrzděte! Odveďte svou pozornost k něčemu příjemnému. Vlezte do vany a dejte si bublinkovatou koupel a poté si užijte milování s partnerem. Také budete mít požitek a spálíte ještě nějaké kalorie!
10. Najezte se do foroty
Jste pozvaní k přátelům na večeři a máte obavy, že zhřešíte? Snězte předtím 1 až 2 hodně natvrdo vařená vejce. Zasytí vás to, nepřiberete a u přátel jen něčeho uzobnete.

přidejte na:
Ajaja

22. 01. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Takhle se trápit bych nedokázala :/ A ještě k tomu to zřejmě někdo dělá dobrovolně, nechápu...

M. T. 23. 01. 2010, 00:27

Ajaja
Ani já bych nedokázala použít všechna pravidla najednou. Zatím mám spolehlivě vyzkoušené jedno - vyčistit si zuby ...

Ajaja 23. 01. 2010, 08:56

Roxana
Já mám jen jeden trik a ten spolehlivě zabírá!!! Sežeru bez přemýšlení co uvidím!

Roxana 27. 01. 2010, 11:53

Ajaja
A tak to já ne, já jen to, nač mám právě chuť :-))

Ajaja 27. 01. 2010, 17:48