A což teprve bylinky

Teď jsem četla nový článek o květinách.Nemohu než bouřlivě souhlasit. I já tvrdím, že bez květin je pusto, studeno a neútulno. Mám několik druhů fíkusů (pouze ne Elasticu), pár sukulentů a kaktusů (krásně kvetou) , ovšem v kuchyni nesmí chybět bylinky. Od jara jsou na balkóně a pak vybrané stěhuji do kuchyně. Při vaření je fajn mít po ruce čerstvé, zvlášť, víme-li, jakým stylem pěstované. Hledíme-li si květeny, skutčně to, co nám předvede: je malý zázrak. Při zalévání nebo přistřižení si s nimi povídám, omlouvám se jim za každý zásah a připadám si jako cvok. Ovšem stojí to za to. Rostou , zelenají se a těší mne.

přidejte na:

05. 03. 2010


Další články

Přidat komentář
Roxana
Já přes zimu bylinky vůbec nevedu, byly by asi vyhnané, mám dost tmu. Okna zaberou orchie.....No a je to, leda řeřichu na vatičku, to ještě, ta rychle roste. Ale počkejte letos, já to tak zaplevelím bylinkama!!! Jak takto vyhrožuju, tak jak se znám , budu ráda, když budu mít, co tam mám už léta a nezkulturněné, aspoň zušlechtit je musím.

Roxana 05. 03. 2010, 22:34

Ajaja
Čerstvě jsem si pořídila rozmarýnku, doufám, že se dočká mého návratu z dovolené, neb zatím o ni budou pečovat chlapi.....

Ajaja 07. 03. 2010, 12:43

Roxana
Musíš jí to říci, že se vrátíš, ať je shovívavá.

Roxana 07. 03. 2010, 14:28

Ajaja
Už od pátku i psovi vykládám, že tu dva týdny nebudu, ale pak že si to vynahradíme... tak uvidím....

Ajaja 07. 03. 2010, 20:25