Banány na jedálnom lístku

Pokúsili ste sa už spestriť jedálny lístok banánmi? Zväčšia konzumujeme banány surove, pre zmenu však aspoň raz skúsme banány zapekané alebo vyprážané. Pre obyvateľov tropických krajín sú banány tým , čím je pre nás chlieb. Banány si labužníci môžu pripraviť aj flambované ako sladkú pikantnú delikatesu.

přidejte na:
Chybí obrázek

24. 09. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybí obrázek
Už jsem je zkusila lehce opékané ve zkaramelizovaném cukru na másle a nebylo to špatné.

24. 09. 2010, 19:56

Chybí obrázek
Banány je vďačná surovina.Pridám zopár receptov.Skúste banánové suflé.Jozef.

Jozef 25. 09. 2010, 18:25

Ajaja
Ale pozor, banánů je mnoho druhů. U nás vpodstatě jen jeden druh, ten se hodí připravovat nasladko. Jinak - zejména v tropech, jsou to jiné druhy (název neznám), které nejsou tak sladké a které se připravují jako příloha - např. opékané jako brambory, jako kaše... Ochutnala jsem i tuto úpravu, sle mě osobně až tak nenadchla.

Ajaja 26. 09. 2010, 07:06

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.