Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Banány na jedálnom lístku

Pokúsili ste sa už spestriť jedálny lístok banánmi? Zväčšia konzumujeme banány surove, pre zmenu však aspoň raz skúsme banány zapekané alebo vyprážané. Pre obyvateľov tropických krajín sú banány tým , čím je pre nás chlieb. Banány si labužníci môžu pripraviť aj flambované ako sladkú pikantnú delikatesu.

Jozef

24. 09. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Už jsem je zkusila lehce opékané ve zkaramelizovaném cukru na másle a nebylo to špatné.

24. 09. 2010, 19:56

Jozef
Banány je vďačná surovina.Pridám zopár receptov.Skúste banánové suflé.Jozef.

Jozef 25. 09. 2010, 18:25

Ajaja
Ale pozor, banánů je mnoho druhů. U nás vpodstatě jen jeden druh, ten se hodí připravovat nasladko. Jinak - zejména v tropech, jsou to jiné druhy (název neznám), které nejsou tak sladké a které se připravují jako příloha - např. opékané jako brambory, jako kaše... Ochutnala jsem i tuto úpravu, sle mě osobně až tak nenadchla.

Ajaja 26. 09. 2010, 07:06

Facebook komentáře