Byliny na detoxikaci těla (1. díl)

Kdo si po zimě ještě nepročistil organismus, je nyní ten správný čas než k nám dorazí to pravé léto. V dnešním díle vám přinášíme tipy na tři známé byliny.

KOPŘIVA DVOUDOMÁ

Mnohými léčiteli je uctívána jako mocná královna. Její první rostlinky na jaře mají největší účinky. Kopřiva snižuje Byliny na detoxikaci těla (1. díl) objem škodlivých látek v moči, které mohou způsobovat infekce. Je také doporučována jako součást půstu a redukčních diet. Rovněž čistí krev. Při dlouhodobém pití kopřivového čaje mějte ale na paměti, že odvádí z těla vápník. Proto si zajistěte zvýšenou konzumaci vápníku.

Dejte si salát!

Zdraví neprospívá pouze pití kopřivového čaje. Je vhodné do jídelníčku zařadit i pokrmy připravované z kopřivových listů. K přípravě jídel použijte mladé výhonky, připravte si vynikající kopřivový špenát nebo nádivku, ale obohatit jimi lze i zeleninové saláty, polévky a další pokrmy.

SMETANKA LÉKAŘSKÁ

Při chronickém zánětu jater i při cukrovce rychle pomáhají čerstvé stvoly smetanky lékařské neboli pampelišky.Byliny na detoxikaci těla (1. díl) Měli bychom jich sníst pět až šest denně v syrovém stavu. Pampeliška také podporuje hubnutí. Její močopudné účinky spojené s úpravou trávení vedou k redukci hmotnosti. Léčba pampeliškovými extrakty pomáhá ničit rakovinné buňky, zejména u nádoru prsu a rakoviny vaječníků.

Oblíbená v kuchyni

Ze smetanky lékařské připravíte řadu dobrot. Hustý sirup s vůní pampelišek je ideální při chřipce a nachlazení. Pampeliškové víno vyrobíte snadno pomocí kvasnic, pampelišek, citronu, cukru a vody. Nebo zkuste špenát z mladých lístků pampelišek, které podusíte s česnekem.

PÝR PLAZIVÝ

Plevel, který je považován za obtížnou rostlinu, je úžasným přírodním lékem. Pýr plazivý čistí krev, snižuje cholesterol, detoxikuje játra ale i ledviny. U nás se vyskytuje hojně. Roste i na místech, kde se jiným rostlinám nedaří. Nesmírnou výhodou pýru je, že nejsou známé žádné jeho nežádoucí účinky. Lze ho tedy užívat i dlouhodobě. U pýru je čisticí síla podtržena tím, že dokáže rozpouštět a odplavovat i odolnější usazeniny, jež v těle páchají závažné zdravotní problémy.

přidejte na:
BB

05. 06. 2023

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář