Špenát z mladých kopřiv
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
636
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Přebrané a dobře vyprané kopřivy vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené kopřivy scedíme, vymačkáme a na masovém strojku umeleme. Ze sádla, mouky a cibulky uděláme cibulovou jíšku, přidáme česnek (nebo česnekovou pastu) a kopřivy, opepříme a podlijeme vývarem a krátce povaříme. Do hotového špenátu přimícháme rozkvedlané vejce.
Tip k receptu
Nemusíme přidávat mléko jako do klasického špenátu, protože zde není potřeba srazit kyselost.
Alergino19. 01. 2010
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.