Špenát z mladých kopřiv

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

636 kalorií
0.0g cukrů
6.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Přebrané a dobře vyprané kopřivy vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené kopřivy scedíme, vymačkáme a na masovém strojku umeleme. Ze sádla, mouky a cibulky uděláme cibulovou jíšku, přidáme česnek (nebo česnekovou pastu) a kopřivy, opepříme a podlijeme vývarem a krátce povaříme. Do hotového špenátu přimícháme rozkvedlané vejce.

Tip k receptu

Sem nemusíme přidávat mléko, jako do klasického špenátu, protože zde není potřeba srazit kyselost.

přidejte na:
Alergino

19. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
palino
vyskúšané, dobré, zdravé

09. 05. 2018, 07:55

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.