4 způsoby, jak efektivně zregenerovat svá játra a žlučník

Podpořte regeneraci jater a žlučníku pomocí ingrediencí, které najdete na zahradě, v prodejnách zdravé výživy a také v bylinkářstvích. Ulevíte jim od zátěže, povzbudíte jejich činnost a poděkujete jim tak za práci, kterou pro vás každodenně odvádějí.

NÁLEV Z DOBROMYSLI

Pokud jsme v nerovnováze, jarní energie v nás paradoxně může vyvolat stavy špatné nálady až deprese. Může za to únava a nervové vyčerpání. V takovém případě nasaďte čaj z dobromysli. Zlepšuje nejen náladu, ale i zažívání a střevní peristaltiku. Pomáhá projasnit a harmonizovat srdeční čakru.

Jak na jeho přípravu? 10 g natě přelijte 1 l vroucí vody a popíjejte během dne.

ŽLUČNÍKOVÝ ČAJ

Nechte si namíchat směs sušených bylin: 49 g měsíčku lékařského, 25 g natě čekanky, 20 g natě řepíku, 10 g natě jablečníku, 5 g máty peprné. Jednu lžičku směsi zalijte 250 ml vroucí vody, nechte 10 minut louhovat a pijte třikrát denně mezi jídly.

Tenhle čaj představuje účinnou preventivní údržbu žlučníku – pročišťuje žlučové kanálky, aby jimi mohla žluč volně proudit.

KOPŘIVA4 způsoby, jak efektivně zregenerovat svá játra a žlučník

Sbírejte první jarní kopřivy. Kopřiva je superhvězda mezi bylinami. Zatímco sušená posiluje ledviny, čerstvá vyživuje játra. Z mladých kopřiv můžete připravit čaj, spařit je a nasekat do nádivky, udělat z nich špenát, přidávat je do polévek nebo omelet. Využijte toho, že právě teď raší všude ze země. Sbírejte je na místech daleko od silnic, polí hnojených pesticidy a míst, kde lidé venčí pejsky.

PAMPELIŠKA

Brzy zjara můžete sbírat listy a stvoly a přidávat je do salátů nebo smoothie. Silnější nátury mohou čerstvé listy a stvoly rovnou rozžvýkat a spolknout. Hořká chuť dělá játrům dobře, kromě toho působí na žaludek, slinivku a ledviny. Snižuje krevní tlak. Odbourává cholesterol a toxiny. Pampelišku můžete užívat také sušenou v čajové směsi pro posílení jater.

Připravíte ji z 200 g pampelišky, 200 g měsíčku, 40 g mařinky vonné, 60 g tymiánu. Jednu čajovou lžičku směsi přelijte 250 ml vody, nechte 10 minut louhovat. Pijte denně 2–3 šálky mezi jídly.

přidejte na:
BB

22. 05. 2023

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář