Červené zelí k huse či kachně

Druhý svátek vánoční, na svatého Štěpána, se většinou setkává celá rodina a peče se husa nebo kachna. Jako příloha se podává domácí houskový knedlík, bramborový knedlík a dva druhy zelí. Tak takhle to chodí přesně u nás doma na vánoční svátky, kdy se celá rodina sejde u jídelního stolu, plného skvělého jídla. Husa nebo kačena patří v naši rodině k velmi oblíbeným jídlům a velký důraz klademe na skvělé dušené červené zelí.

#chefparade-siroky 

Červené zelí k huse či kachně


Nejlépe chutná dušené červené zelí z hlávkového zelí. Chuť je rozhodně jiná než u zelí sterilovaného, ze sklenice. 

K jemně nastrouhanému zelí přidejte jablko, které bude oloupané a bez jadřinců. 

Společně vyduste a poprašte jemně moukou. Vykouzlíte tak originální dušené zelí, které skvěle chutná s bramborovým knedlíkem.




Červené zelí s brusinkami


Dalším z tipů může být dušené červené zelí, ozvláštněné brusinkami. Brusinky jsou přirozeně sladké a dodají zelí opravdu skvělou chuť. 


Do zelí můžete použít brusinky sušené, ty budou úplně nejlepší. Ale pokud neseženete, můžete přidat i brusinkový kompot. Chuť tím vůbec nezkazíte. Dobrou chuť!




#tescoma-siroky 
přidejte na:

13. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář