Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Červené zelí s brusinkami

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
182 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme chvíli povařit. Když už je zelí měkké, ochutíme dvěma vrchovatými lžícemi brusinkového kompotu a podle chuti dosolíme.
Podáváme ke kachně s bramborovým knedlíkem.

Bulb Tip k receptu

Je to starý rodinný recept, který se u nás vaří už několik generací. Nejlepší je udělat zelí den předem a druhý den, před podáváním jen ohřát, je krásně rozleželé a vynikající.
Už jsem zkoušela do zelí místo kompotu přidat brusinky mražené. Pak se musí zelí více osladit.


Přidat na Pinterest
Angel 666

03. 02. 2010, Recept navštíven: 6482x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne pripravene

01. 10. 2016, 17:06

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s brusinkami vyskúšam

08. 01. 2017, 20:29

Přidat komentář

Facebook komentáře