Červené zelí s brusinkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

182 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme chvíli povařit. Když už je zelí měkké, ochutíme dvěma vrchovatými lžícemi brusinkového kompotu a podle chuti dosolíme.
Podáváme ke kachně s bramborovým knedlíkem.

Tip k receptu

Je to starý rodinný recept, který se u nás vaří už několik generací. Nejlepší je udělat zelí den předem a druhý den, před podáváním jen ohřát, je krásně rozleželé a vynikající.
Už jsem zkoušela do zelí místo kompotu přidat brusinky mražené. Pak se musí zelí více osladit.

přidejte na:
Angel 666

03. 02. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne pripravene
katka16031 01. 10. 2016, 19:06
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
s brusinkami vyskúšam
majka 08. 01. 2017, 21:29