Červené zelí s brusinkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme chvíli povařit. Když už je zelí měkké, ochutíme dvěma vrchovatými lžícemi brusinkového kompotu a podle chuti dosolíme.
Podáváme ke kachně s bramborovým knedlíkem.
Tip k receptu
Je to starý rodinný recept, který se u nás vaří už několik generací. Nejlepší je udělat zelí den předem a druhý den, před podáváním jen ohřát, je krásně rozleželé a vynikající.
Už jsem zkoušela do zelí místo kompotu přidat brusinky mražené. Pak se musí zelí více osladit.
03. 02. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 01. 10. 2016, 17:06

majka 08. 01. 2017, 20:29