Chutné špízy

Ochutnejte s námi nádherně barevné a chuťově senzační špízy. Všechny dobroty máte pěkně pohromadě.

Krůtí špízy v těstíčku

Žampiony bílé byste měli hned po očištění a nakrájení zakápnout malým množstvím citronové šťávy, aby jste zachovali jejich světlou barvu. Kdyby zhnědly, nic se samozřejmě nestane, jen už nebudou tak lákavé.


Jelikož v sobě ukrývají spoustu vody, jsou ideální surovinou pro tepelnou úpravu. Jestliže chcete žampiony dochutit trochou soli, počkejte s tím až je trochu podusíte. Jinak by se vám zbytečně vysušili.

Kuřecí špíz s patizonem

Patizon je druh zeleniny, o níž můžeme říci, že je příbuzná s dýní a tykví. Většinou je bílé, žluté či světle zelené barvy a má nepravidelný tvar, který výrazně připomíná tvar květu slunečnice. Jeho dužnina chutná podobně jako cuketa, lilek a dýně. Také se tak podobně zpracovává. Patizon má totiž tuhou slupku, ale díky tomu je vlastně mnohem více odolný vůči nákaze a to déle než u jiná běžná zelenina.


I přes svou výjimečnou chuť není patizon v našich kuchyních příliš oblíbený. Pokud jej chcete ochutnat, kupte si v obchodě takový kus, který nemá porušenou slupku a nejsou na ni zřejmé ani známky plísně či nějakého poškození. Uvidíte, že vám zachutná.


Tuňákové špízy

Limetka je vlastně taková kyselejší sestra od citronu. V tomto citrusovém ovoci se ukrývá velké množství vitamínu B a C a používá se i jinde než v kuchyni. 

Barevný špíz

Papriku můžeme konzumovat v syrovém i tepelně upraveném stavu, takže ji využijeme pro přípravu studené a teplé kuchyně. Používáme ji k přípravě salátů, jednohubek, chlebíčků nebo jen jako oblohu k teplým pokrmům. Jestliže ji tepelně zpracujete, můžete z ní připravit guláš, plněné papriky, omáčky, polévky a hodí se i k těstovinám, na pizzu a do spousty dalších vynikajících pokrmů.

přidejte na:

17. 04. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář