Barevný špíz

Obtížnost

Čas přípravy

4h 30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

4h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

1364 kalorií
100.0g cukrů
30.0g tuků
133.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na kousky, kukuřici na plátky a cibuli s lilkem a cuketou na kolečka. Připravte si grilovací jehly a napichujte na ně střídavě kousky zeleniny, slaninu a maso. Položte opatrně na mřížku, případně na alobal a grilujte do změknutí. Pokud chcete, aby si zelenina udržela barvu, doporučujeme alobal použít a grilovat špíz zvolna u kraje roštu.
Naložením masa se výrazně zkrátila doba nutná k jeho grilování. Pokud jsou kousky masa drobné, srovná se s časem, který potřebuje zelenina. Tudíž nehrozí, že by se třeba cuketa už rozpadala, a maso přitom bylo ještě syrové.

přidejte na:
SPAK Foods s.r.o.

07. 08. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Špízy jsou řekla bych celkově oblíbeným jídlem, moc často je neděláme, ale když už, vždy si pochutnáme :)

19. 10. 2012, 23:36

Chybí obrázek
vyborná pochuťka

14. 03. 2016, 11:39

Chybí obrázek
vyborný recept

15. 03. 2016, 15:06

Chybí obrázek
vynikajuce špízy

30. 05. 2016, 09:45

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.