Barevný špíz
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na kousky, kukuřici na plátky a cibuli s lilkem a cuketou na kolečka. Připravte si grilovací jehly a napichujte na ně střídavě kousky zeleniny, slaninu a maso. Položte opatrně na mřížku, případně na alobal a grilujte do změknutí. Pokud chcete, aby si zelenina udržela barvu, doporučujeme alobal použít a grilovat špíz zvolna u kraje roštu.
Naložením masa se výrazně zkrátila doba nutná k jeho grilování. Pokud jsou kousky masa drobné, srovná se s časem, který potřebuje zelenina. Tudíž nehrozí, že by se třeba cuketa už rozpadala, a maso přitom bylo ještě syrové.
07. 08. 2012