Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chutnější maková náplň

Pokud do umletého máku přidáte několik lžíc jablečných povidel a toto v troše m léka uvaříte, tato náplň do buchet nebo koláče bude chuťově neodolatelná.

mozek

01. 02. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
A pokud jsme přidali mléka trochu více a potřebujeme zahustit, můžeme to zkusit s drcenými piškoty, k zahození není ani nastrouhaný perník.

Ajaja 01. 02. 2010, 17:36

mozek
Tak to jsem zase o něco chytřejší. Dobrých nápadů není nikdy dost.

mozek 01. 02. 2010, 18:14

Angel 666
Místo mléka někdy přidávám trochu silné kávy a do máku jěště dávám strouhanou pomerančovou kůru a mletý hřebíček- to je pak lahoda!

Angel 666 02. 02. 2010, 17:30

Ajaja
Až sem cítím, jak to voní........

Ajaja 02. 02. 2010, 18:45

mozek
Mák lze kombinovat s jakoukoliv marmeládou, ale jablečné povidla jsou nejlepší.

mozek 03. 02. 2010, 17:27

Ajaja
A povidla fakt jablečná ? Já teda zatím znám jen švestková....

Ajaja 04. 02. 2010, 17:27

Thumb
jAK SE JABLEČNÁ POVIDLA UDĚLAJÍ DOMA, JSEM NAPSAL JAKO RECEPT, KTERÝ BYL SCHVÁLEN A UVEŘEJNĚN.

05. 02. 2010, 14:59

Ajaja
Jj - díky, v mezidobí už jsem na něj narazila a stahla si ho.

Ajaja 05. 02. 2010, 16:18

mozek
Nejlépe se to vaří bez připalování v litinovém nebo titanovém nádobí. Přeji dobré pořízení.

mozek 05. 02. 2010, 16:37

Ajaja
Díky...

Ajaja 06. 02. 2010, 06:18

mozek
Titanové nádobí je vynikající pomůcka pro vaření úsporným způsobem a zdravě. Doporučuji.

mozek 06. 02. 2010, 13:00

Ajaja
Nu, musí stačit Zepter ...

Ajaja 06. 02. 2010, 15:35

mozek
To také není špatné nádobí, ale titanové jej předčilo. V současné době se již dostane kopupit titanovowolfranové nádobí

mozek 06. 02. 2010, 15:49

Ajaja
Věřím, ale nemám důvod měnit, ostatně ani volné penízky....

Ajaja 06. 02. 2010, 16:32

mozek
Je pravda, že toto nádobí je dost drahé a člověk se těžkou loučí s tím, co má jižv kuchyni

mozek 07. 02. 2010, 10:47

Ajaja
Sice drahé, ale funkční, ba i slibované efekty fungují... i běžný hrnec lze využít jako tlakový (byť o menším výkonu), vaření v "komínu", dováří samo, takže úspora energie, minimum tuků, ba i absence...

Ajaja 07. 02. 2010, 17:07

mozek
Máme oboje nádobí a tak můžeme porovnávat. Někdy je lepší Zepter někdy titanové, ale obopjí je vynikající.

mozek 08. 02. 2010, 13:38

Ajaja
No vidíš, jak se máš - já zatím doufám, že Zepter vydrží do mé smrti a že další investici tohoto druhu již nebudu realizovat. I když kdysi mě lákala varná keramika...

Ajaja 09. 02. 2010, 16:22

mozek
My ale máme z každého něco, ne celé soupravy, to by byla veliká investice

mozek 09. 02. 2010, 16:45

Ajaja
Aha - tak ohledně varné keramicky jsem na tom stejně - mám jen jeden hrnec. Ale někdy stačí i to...

Ajaja 09. 02. 2010, 17:20

mozek
Někdy málo, znamená hodně. Je nutno se tímto v životě řídit.

mozek 09. 02. 2010, 17:30

Facebook komentáře