Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chutnější maková náplň

Pokud do umletého máku přidáte několik lžíc jablečných povidel a toto v troše m léka uvaříte, tato náplň do buchet nebo koláče bude chuťově neodolatelná.

mozek

01. 02. 2010


Přidat komentář
Ajaja
A pokud jsme přidali mléka trochu více a potřebujeme zahustit, můžeme to zkusit s drcenými piškoty, k zahození není ani nastrouhaný perník.

Ajaja 01. 02. 2010, 17:36

mozek
Tak to jsem zase o něco chytřejší. Dobrých nápadů není nikdy dost.

mozek 01. 02. 2010, 18:14

Angel 666
Místo mléka někdy přidávám trochu silné kávy a do máku jěště dávám strouhanou pomerančovou kůru a mletý hřebíček- to je pak lahoda!

Angel 666 02. 02. 2010, 17:30

Ajaja
Až sem cítím, jak to voní........

Ajaja 02. 02. 2010, 18:45

mozek
Mák lze kombinovat s jakoukoliv marmeládou, ale jablečné povidla jsou nejlepší.

mozek 03. 02. 2010, 17:27

Ajaja
A povidla fakt jablečná ? Já teda zatím znám jen švestková....

Ajaja 04. 02. 2010, 17:27

Thumb
jAK SE JABLEČNÁ POVIDLA UDĚLAJÍ DOMA, JSEM NAPSAL JAKO RECEPT, KTERÝ BYL SCHVÁLEN A UVEŘEJNĚN.

05. 02. 2010, 14:59

Ajaja
Jj - díky, v mezidobí už jsem na něj narazila a stahla si ho.

Ajaja 05. 02. 2010, 16:18

mozek
Nejlépe se to vaří bez připalování v litinovém nebo titanovém nádobí. Přeji dobré pořízení.

mozek 05. 02. 2010, 16:37

Ajaja
Díky...

Ajaja 06. 02. 2010, 06:18

mozek
Titanové nádobí je vynikající pomůcka pro vaření úsporným způsobem a zdravě. Doporučuji.

mozek 06. 02. 2010, 13:00

Ajaja
Nu, musí stačit Zepter ...

Ajaja 06. 02. 2010, 15:35

mozek
To také není špatné nádobí, ale titanové jej předčilo. V současné době se již dostane kopupit titanovowolfranové nádobí

mozek 06. 02. 2010, 15:49

Ajaja
Věřím, ale nemám důvod měnit, ostatně ani volné penízky....

Ajaja 06. 02. 2010, 16:32

mozek
Je pravda, že toto nádobí je dost drahé a člověk se těžkou loučí s tím, co má jižv kuchyni

mozek 07. 02. 2010, 10:47

Ajaja
Sice drahé, ale funkční, ba i slibované efekty fungují... i běžný hrnec lze využít jako tlakový (byť o menším výkonu), vaření v "komínu", dováří samo, takže úspora energie, minimum tuků, ba i absence...

Ajaja 07. 02. 2010, 17:07

mozek
Máme oboje nádobí a tak můžeme porovnávat. Někdy je lepší Zepter někdy titanové, ale obopjí je vynikající.

mozek 08. 02. 2010, 13:38

Ajaja
No vidíš, jak se máš - já zatím doufám, že Zepter vydrží do mé smrti a že další investici tohoto druhu již nebudu realizovat. I když kdysi mě lákala varná keramika...

Ajaja 09. 02. 2010, 16:22

mozek
My ale máme z každého něco, ne celé soupravy, to by byla veliká investice

mozek 09. 02. 2010, 16:45

Ajaja
Aha - tak ohledně varné keramicky jsem na tom stejně - mám jen jeden hrnec. Ale někdy stačí i to...

Ajaja 09. 02. 2010, 17:20

mozek
Někdy málo, znamená hodně. Je nutno se tímto v životě řídit.

mozek 09. 02. 2010, 17:30

Facebook komentáře