Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

mozek

Recepty

Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Do mletého masa přidáme vejce, namočený rohlík, vegetu a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme dle potřeby strouhanku. Tvrdý sýr nahrubo nastrouhaný přidáme do směsi a promícháme. Z takto připravené hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme v...

Kvasnicovo - vaječná pomazánka

Kvasnicovo - vaječná pomazánka

Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme jedno balení droždí NOLI a po rozpuštění v tomto rozmícháme dvě vejce, která se nesmí ale srazit, hmota musí být v řidším stavu. Do tak vychladlé směsi zašlenáme postupně máslo a na tvrdo uvaře...

Játrová pomazánka

Játrová pomazánka

Všechny ingredience řádně rozmícháme do tuhé pasty.

Řezy na dortové oplatce

Řezy na dortové oplatce

Těsto: Ze šesti bílků s 210 g moučkového cukru vyšleháme hustou pěnu. Lehce pak vmícháme 4 žloutky, 210 g mletých ořechů, 60g strouhanky a 1/2 kypřícího prášku. Na dno dortové formy nebo plechu dáme dortové oplatky, nalijeme připravené těsto a peč...

Košíčky s ořechovou pěnou

Košíčky s ořechovou pěnou

Těsto: z 30 dkg hladké mouky, 5 žloutků, 25 dkg Hery a 3 polévkových lžic vody uděláme těsto, které rozdělíme asi na 50 kuliček / cca 2 cm v průměru/ a necháme do přístího dne v ledničce. Náplň: z 5 bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme 15 dk...

Sirup z kopřiv

Sirup z kopřiv

Stonky mladých kopřiv asi 20 cm velikých dáme do vody, kam jsme přidali citrony na kolečka, citronovou kyselinu a vše svaříme a necháme 24 hodin louhovat. Scedíme a s cukrem opětovně svaříme.

Jablečná povidla

Jablečná povidla

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Vyjmeme skořici a ještě za horka plníme do sklenic, kde navrch můž...

Domácí kečup

Domácí kečup

Jablka zbavená jádřinců nakrájíme spolu s rajčaty, cibulí a paprikami na menší kousky a přidáme vše ostatní. Vaříme 1,5 - 2 hodiny pod pokličkou. Uvařené pak ponorným mixérem rozmělníme, přepasírujeme a dáme do sklenic od dřívějších kečupů. Uzavře...

Sterilované bílé zelí

Sterilované bílé zelí

Cibuli a zelí nakrájíme, přidáme všechny ingredience a na každých 5 kg směsi dáme kávovou lžičku pyrosulfitu, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Dáváme do sklenic a 20 minut sterilujeme při 80ºC.

Americké okurky

Americké okurky

Okurky nakrájíme na kolečka (nakládačky) nebo na menší kousky (salátovky). Přidáme nakrájenou cibuli a sůl. Nálev: ingredience na nálev smícháme a necháme tři hodiny odležet.Pak tuto směs spojíme s okurkami, dobře promícháme a 24 hodin necháme...

Články

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Aby těsto na játrové knedlíčky bylo vláčnější, přidejte do něj trochu  prášku na pečení. Tyto knedlíčky se také dobře zamrazují a to tak, že knedlíčky nejprve zmrazíme na tácku a pak teprve sesypeme do sáčku.

Maso na bifteky

Maso na bifteky

Maso na bifteky je nutno zbavit šlach a tuku, jinak je pak gumové. Maso také moc nenaklepáváme, jinak pustí moc šťávy a pak je suché-

Křupavější bramborák

Křupavější bramborák

Aby byl bramborák jemnější a křupavější, přidejte do těsta 1-2 lžičky tvarohu. Nezapomeňte však mimo česnek také přidat majoránku.

Štiplavost křenu

Štiplavost křenu

Štiplavost a ostrost křenu lze snížit, pokud křen na půl hodiny dáme do kyselého mléka.

Pudink se nepřipálí

Pudink se nepřipálí

Pudink se Vám nikdy nepřipálí, když hrnec před vařením vymastíme máslem /zejména dno hrnce/. Uvařený pudink bude také hladší a vláčnější.

Pikantnější bramborová kaše.

Pikantnější bramborová kaše.

Aby bramborová kaše nebyla stále stejná, j možno ji zlepšit chuť tím, že do ní zamícháme lřižku hořčice nebo jemně nastouhaného křenu. je možno použít i strouhaný křen zavařený.

Proti kašli

Proti kašli

Pokud máme kašel, uděláme si placku z hrubé mouky, medu a strouhaného křenu a tuto přiložíme na hrudník případně na lopatky. Před přiložením této placky raději potřeme kůži sádlem, protože křen může púsobit agresivně.

Pažitka a hnojení

Pažitka a hnojení

Kdo si doma pěstuje pažitku pro celoroční použití, budeme-li ji hnojit kávovou sedlinou, rychleji nám poroste.

Pečená klobása

Pečená klobása

Aby nám klobása při pečení /i vinná/ nepraskla, namočíme ji na chvilku do vařící vody a pak ji obalíme v mouce.

Pudink se nepřipálí.

Pudink se nepřipálí.

Pudink se nepřipálí, když hrnec /hlavně jeho dno/ před vařením řádně vymažeme máslem. Uvařený pudink bude také hladší a vláčnější.

Fórum

R66 restaurant

29. 08. 2012, 14:53

Pokud navštívíte okres Přerov, jistě navštivte restaurant R66 v obci Čechy u Přerova. Je to nově zařízená restaurace ve stylu slavné americké dálnice R66, kde je také ...

MASO, VODA, MASO, VODA

02. 01. 2010, 15:44

Roxano, plně s Tebou souhlasím. Také jsem pracoval v masném průmyslu a vím, kolik ledu se tam zpotřebuje. Ale nejhorší je na tom to, že si vědomně kupujeme přidanou vo...

Přátelé