Maso na bifteky

Maso na bifteky je nutno zbavit šlach a tuku, jinak je pak gumové. Maso také moc nenaklepáváme, jinak pustí moc šťávy a pak je suché-

přidejte na:
mozek

28. 10. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Ta rada je odbytá a jenom poloviční. 1. Maso na bifteky se používá jenom prvotřídní a odleželé mim. 4-6 hod. 2.Aby maso při smažení zachovalo pravidelný tvar, je dobré ho před tepelnou úpravou ovázat potavinovým provázkem. 3.Na smažení si vyberte pánev, která má těžší a rovné dno. Teflon se nehodí, lepší vlastnosti má ocel, litina nebo železo. 4.Jemná chuť másla, které se na konci smažení přidává na biftek, doladí výslednou chuť. Máslo se na maso pokládá ale opravdu až na poslední chvíli, aby se vysokou teplotou nepřepálilo. 5.Hotový biftek vyjmeme z pánve a teprve teď jej osolíme. Kdybychom ho solili na začátku smažení, sůl by vytáhla z masa vlhkost a biftek by byl vysušený. 5.Každý ho má rád jinak, někdo téměř syrový, jiný naopak pořádně propečený s křupavou kůrkou. časy smažení jsou však jen orientační - záleží totiž i na výšce masa a výkonu sporáku. 1. rare Steak se smaží zprudka, jen krátkou dobu - stačí minuta z každé strany. Maso je pak zvenku hotové, ale uvnitř polosyrové až krvavé. 2. medium rare Maso je tzv. středně syrové, na okrajích řezu přechází od světle růžové do červené. Smažíme dvě minuty z každé strany. 3. medium well Středně propečený steak je patrně nejoblíbenější, všechno maso je hotové, jen ve středu narazíte na narůžovělou část. Smažit ho musíte čtyři minuty z každé strany. 4. well done Velmi propečené maso, kde ani ve středu nenajdete polosyrová místa. Smažíme ho pět minut z každé strany. Takhle si já představuju pojednání o přípravě nejlepšího kusu masa. F.

florian 28. 10. 2010, 22:07

Chybějící obrázek
Ty jo, fakt super kritika. To je tak, jak chce nekdo rychle posbirat zlataky za takové zmrvene rady :-) Floriane, 100 bodů pro tebe a mily mozek by se mel zamyslet nad podobnými radami...kdyz uz, tak poradne, ne???? :-)

Tatiana 29. 10. 2010, 16:03

Chybějící obrázek
Mozek by se mel opravdu zamyslet :-D

Vera 29. 10. 2010, 19:14

Ajaja
Biftek jsem zvyklá dělat ze svíčkové, takže mě zaráží rada "zbavit maso šlach" - u svíčkové ? A není-li biftek ze svíčkové, není to biftek, možná je to steak... a ten už lze připravit z čehokoliv, co se pak dá ukousnout, vzhledem ke krátkosti tepelné přípravy

Ajaja 31. 10. 2010, 07:19

Roxana
No já se chystala napsat, co je tohle za "radu" a ono je tu příspěvků, že se skvěle bavím! Pravda, taky jsem u svíčkové žádné "šlachy" a hlavně "tuky!" ještě neobjevila. Pak to nebyla pravá svíčková. Opravdu to je "tip a trik" za všechny peníze. Florian to napsal velice fundovaně a je vidět, že ví, co to biftek je... Jeho příspěvek si fakt zaslouží pochvalu.

Roxana 20. 11. 2010, 19:58

Chybějící obrázek
to ajaja..že biftek je jen ze svíčkové je velký omyl, je to prostě kus hovězího (beef)a jedl jsem bifteky lepší než ze svíčkové..třeba z vysokého roštěnce (rib-eye steak). nejdůležitější je odležení masa, ne 4-6 hod ale týdnů, pak můžete udělat stejk téměř z čehokoli a věřte, že v trochu prorostlém vysokém roštěnci udělá ta trocha tuku výbornou chuť, že se to skoro už nemusí ani solit nebo různě dokořeňovat.

medved 07. 04. 2012, 13:48