Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Citrón a jeho možnosti

O citronech i o citrusech jako takových se toho napsalo již mnoho a nemá smysl vše opakovat. Zkusme spíše pár dalších zajímavostí.

Citrón, ač je chuti výrazně kyselé, způsobuje v těle pravý opak - podporuje zásaditost. A to je pro tělo potřebné, aby správně fungovalo. Já si ráda vymačkám půlku citronu do lahve s vodou - chuť je hned příjemnější, přísun vitaminů zajištěn...

Citrón funguje i jako přírodní bělidlo. Když vám zbyde po citrónu kůra, dejte ji do pračky k bílému prádlu. Pomůže vybělit, provoní...

Stejně tak můžete zbylou kůru po citrónu použít do myčky místo "voničky", která je drahá. Stačí jen dát ji např. do košíčku na příbory.  Vydrží až 3-4 mycí cykly.

Ajaja

09. 02. 2010


Přidat komentář
Angel 666
Taky to dělám, načnu si vodu bez bublinek a vymačkám si do ní celý citrón a mám celý den vystaráno. Cukr nedávám, mám ráda jen tu kyselou chuť. Někde jsem četla, že takhle upravená voda citrónem pomáhá při hubnutí. Já to teda nedělám kvůli tomu, prostě mi to chutná :o).

Angel 666 10. 02. 2010, 08:10

Ajaja
Ano, on totiž vitamin C urychluje trávení, takže se tuky lépe odbourávají.

Ajaja 10. 02. 2010, 16:48

tepito
Někde jsem slyšela,že kyselost stahuje žaludek.Snažím se vypít každé ráno půlku citronu v čaji ,má to mít pozitivní účinek na žlučník.

tepito 12. 02. 2010, 06:07

Ajaja
Kyselost žaludku škodí, to ano, ale citron se kupodivu chová zásaditě.

Ajaja 12. 02. 2010, 17:10

tepito
Já to vím,ale ví to taky ten žaludek a ty tuky?(že bych mohla trošku zhubnout?)

tepito 12. 02. 2010, 20:09

Ajaja
Já myslím, že to ví až moc dobře... A pro zajímavost - sladkosti pro změnu způsobují kyselost, což tělu škodí.

Ajaja 13. 02. 2010, 18:46

Facebook komentáře