Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čo je vlastne guláš?

Slovo GULÁŠ pochádza z maďarčiny a značí toľko ako u nás pastier. Maďarský pastier si na pustách pripravoval jedlo tak, že si v kotlíku zapenil cibuľu, pridal papriku, mäso a ostatné prísady. Všetko ochutil, podusil a povaril. Keď bolo mäso už skoro mäkké, pridal zemiaky, dolial vody a dostal obľubené jedlo, známe na celom svete. Gulaš by sa nemal nikdy zahusťovať, pri jeho zahusťovaní má hrať hlavnú úlohu cibuľa. Treba jej dať toľko aby ona sama gulaš zahustila.

Jozef

01. 07. 2010


Přidat komentář
Thumb
U nás se říká, co masa, to cibule.

01. 07. 2010, 20:25

Ajaja
Hlavně když se neříká, že nejlepší maso je cibule :-))) Ale já to taky tak dělám - a tu cibuli na závěr rozmixuji, takže šťáva je fakt dobře zahuštěná i bez mouky. Jinak maďaři dost striktně rozlišují perkelt, guláš, tokáň... tady u nás se ten rozdíl leckdy stírá.

Ajaja 03. 07. 2010, 05:49

Facebook komentáře