Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Děti v restauraci – kdo si hraje, nezlobí

Od 3. do 16. září se ve vybraných restauracích po celé republice uskuteční festival Děti v restauraci. Jak již název napovídá, festivalová nabídka se bude orientovat hlavně na naše nejmenší a k ochutnání budou hned tři varianty dětských festivalových pokrmů za jednotnou cenu 90 Kč. A protože festival bude nejen o dobrém jídle, ale i o zábavě, na malé jedlíky čeká v restauraci také spousta hraček, zajímavých her a třeba i nových kamarádů. Cílem rodinného festivalu, který pořádají společnosti Alakarte.cz, MojeChytreDite.cz a Krkouni.cz je nabídnout rodičům s dětmi zajímavý gastronomický zážitek, který si užije celá rodina a zároveň poukázat na to, že i samotné restaurace by měly na malé strávníky brát větší ohled při tvorbě svých menu.

61251_medium

Asi všichni z nás alespoň jednou za čas chodíme rádi do restaurace, kde ochutnáváme zajímavé a chutné pokrmy a užíváme si komfortu spojeného s návštěvou. Lákavé jsou také různé ochutnávky či festivaly, které se v restauracích konají. Bohužel většina takových akcí je zaměřena hlavně na dospělé a často ani standardní jídelní lístky restaurací nejsou na dětské pokrmy příliš bohaté. „Právě to bylo důvodem, proč jsme se rozhodli festival Děti v restauraci uspořádat. Děti, které přijdou s rodiči do restaurace, si určitě zaslouží víc než jen špagety s kečupem a eidamem,“ vysvětluje Pavel Suchánek, ředitel restauračního concierge Alakarte.cz. Festival není pouze o dobrých dětských jídlech, ale také o zábavě, protože děti si během návštěvy budou moct pohrát v dětském koutku či s hračkami, které má restaurace k dispozici. „Je důležité, aby se děti cítily v restauraci dobře a je velká škoda, že restaurací, které jsou opravdu baby friendly je stále relativně málo. Sám mám dvě malé děti a někdy je to oříšek nalézt takovou restauraci, kde se bude našim dětem, a tedy i nám, líbit,“ dodává.

61250_medium

Dětské festivalové pokrmy budou ve vybraných restauracích dostupné po téměř 14 dní a děti budou mít na výběr hned ze tří chutných jídel. „Všechna festivalová jídla, která šéfkuchaři připravili, jsou tradiční a poctivá, žádné smažáky s hranolkami,“ láká na nabídku Pavel Suchánek. „Zkušenost nám potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky,“ vysvětluje Petra Sahajdáková, šéfkuchařka pražské restaurace Dock House. „Děti patří ze zákazníků mezi jedny z nejkomplikovanějších, protože každé dítko má rádo něco jiného. Při tvorbě naší nabídky jsme na tuto skutečnost mysleli a jsou tam tak zastoupeny různé způsoby přípravy i suroviny. Věřím, že dětem bude u nás chutnat,“ říká Radovan Koudelka, majitel ostravské restaurace Zámek Zábřeh.

Společným pojítkem pro většinu restaurací je domácí svíčková omáčka s knedlíkem, která patří mezi dětmi k oblíbeným jídlům. V rámci doprovodného programu festivalu pak proběhne hlasování o restauraci s nejlepší svíčkovou omáčkou. Každý milovník této české klasiky má možnost přidat svůj oblíbený podnik z celé ČR a dát mu hlas. Hlasování probíhá jednoduchou formou na www.facebook.com/NejlepsiSvickova.

61249_medium

Maskotem festivalu je jedna z postaviček ze serveru Krkouni.cz, slon Pupíno. „Pupíno je velký milovník jídla, nejraději má svíčkovou omáčku a jeho postavička bude děti provázet celým festivalem, vysvětluje František Blumenstein, ředitel webu pro rodiče a děti Krkouni.cz. Festival se koná i za podpory internetového obchodu MojeChytreDite.cz, specialisty na dětské hračky a výstavbu dětských hřišť pro domácnosti, restaurace a obce. „Jsme rádi, že můžeme podpořit aktivitu, která vytváří lepší prostředí pro naše děti v restauracích,“ říká Martin Suchánek, jednatel portálu MojeChytreDite.cz.

Zúčastnit se festivalu lze jednoduše prostřednictvím rezervace na festivalové stránce www.detivrestauraci.cz, kde je dostupná kompletní nabídka všech restaurací. Zároveň zde mají rodiče možnost okamžité rezervace stolu ve vybrané restauraci. Platba za menu probíhá pak přímo na místě. Během festivalu bude v restauracích samozřejmě dostupná také standardní nabídka restaurace, a tak se rodiče nemusí bát, že by odcházeli hladoví.

Zúčastněné restaurace:

Buena Vista, Ostrava
Dock House, Praha 4
Chalupa u Městské brány, Vyškov
Maui Restaurace, Mariánské Lázně
Mincovna, Kutná Hora
Mlsná kavka, Praha 8
Noem Arch, Brno
Latrán, Český Krumlov
Pizza Coloseum Budějovická, Praha 4
Pizza Coloseum Nový Anděl, Praha 5
Pizza Coloseum Národní, Praha 1
Pizza Coloseum Průhonice, Průhonice
Pizza Coloseum Václavské náměstí, Praha 1
Pizza Restaurant, Jablonec nad Nisou
Podkova, Olomouc
Poseidon, Písek
Restaurace Rybárna, Pardubice
UNO, Zlín
Zámek Zábřeh, Ostrava
Za Sedmero, Brno – Útěchov

Fotogalerie

Šéfredaktor

03. 09. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře