Řeknu vám teď něco velmi důležitého. O Vánocích nejde o to, kolik druhů cukroví dokážete shromáždit v papírových krabicích na balkóně. Pokud se tomu ve svém civilním životě vyhýbáte, tak alespoň při pečení cukroví se zkuste řídit heslem carpe diem. Užívej dneška. Zapomeňte na to, že byste měla upéct dvanáct druhů cukroví a sama umotat adventní věnec. Dělejte jen to, co vás těší, a sbírejte síly na svátky.
A jestli se rozhodnete příjemně provonět byt cukrovím, máme pro vás skvělý recept na perníčky, které můžete upéct už teď. Nejenže se opravdu báječně rozleží, navíc na ně budete mít zaručeně dost času. V tom největším předvánočním honu potom budete moci zůstat v klidu - už máte upečeno, perníčky stačí jen nazdobit. Teď navíc hravě zvládnete i dvojitou dávku, takže v prosinci můžete krabičkou lahodně rozležených perníčků obdarovat všechny přátele. A to, uznejte také, má něco do sebe. A pokud vám zachutná, na Mikuláše budete mít osvědčený recept na těsto na perníkovou chaloupku.
Připraveno podle knihy, kterou si můžete objednat za nasbírané zlaťáky:
Jana Florentýna Zatloukalová: Vánoční Kuchařka pro dceru
Návod na přežití prvních samostatných Vánoc a zdokonalení všech dalších
Pevná vazba, 160 stran, 299 Kč
Vydalo nakladatelství Smart Press
vall 17. 11. 2009, 15:15
Maja 20. 11. 2009, 11:19