Perník na perníkovou chaloupku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

2200 kalorií
130.0g cukrů
68.0g tuků
42.0g bílkovin


Příprava

1. Med smíchejte s cukrem v malém kastrůlku nebo misce, postavte do většího kastrůlku, kde už na dně čeká trocha horké vody (zhruba dva centimetry na výšku) a vše společně zahřívejte (a míchejte) tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyndejte z vodní lázně a nechte vychladnout.
2. Cukrem obohacený med vyškrábněte do mísy, přidejte ostatní suroviny (ideálně pokojové teploty) a zpracujte na vláčné těsto – ne zcela nelepivé, to díky medu dost dobře nejde. Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na tloušťku necelého půl centimetru, vykrojte tvary a upečte je v troubě, trvá to asi 11 minut.
3. Po vytažení z trouby ihned potřete žloutkem. Zdobení můžete nechat na poslední chvíli před svátky a zapojit do něj děti – jen zapomeňte na kornoutky a k hrnečku s polevou jim dejte špejle.

přidejte na:
Smart Press

15. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Rychlé a snadné zdobení perníčků i pro méně šikovné: Perníček namočíme do teplé čokoládové polevy, sněhem uděláme "klikyháky" a párátkem protáhneme středem klikyháků. Musí se to protahovat, dokud to nezačne tuhnout

veka 15. 11. 2009, 14:30

Maja
Sousedka takto zdobí perníčky každé vánoce a jsou nádherné. Chtělo by to fotku takto nazdobeného perníčku.

Maja 16. 11. 2009, 12:12

veka
Ano, to je pravda. Fotečku by to chtělo. Až budu zdobit perníčky, tak je vyfotím a dám fotečku

veka 16. 11. 2009, 12:18