Perník na perníkovou chaloupku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

2200 kalorií
130.0g cukrů
68.0g tuků
42.0g bílkovin


Příprava

1. Med smíchejte s cukrem v malém kastrůlku nebo misce, postavte do většího kastrůlku, kde už na dně čeká trocha horké vody (zhruba dva centimetry na výšku) a vše společně zahřívejte (a míchejte) tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyndejte z vodní lázně a nechte vychladnout.

2. Cukrem obohacený med vyškrábněte do mísy, přidejte ostatní suroviny (ideálně pokojové teploty) a zpracujte na vláčné těsto – ne zcela nelepivé, to díky medu dost dobře nejde. Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na tloušťku necelého půl centimetru, vykrojte tvary a upečte je v troubě, trvá to asi 11 minut.

3. Po vytažení z trouby ihned potřete žloutkem. Zdobení můžete nechat na poslední chvíli před svátky a zapojit do něj děti.

přidejte na:
Smart Press

15. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi