Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Perník na perníkovou chaloupku

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 15min
Nutriční hodnoty
2000 kalorií 80.0g cukrů 68.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

1. Med smíchejte s cukrem v malém kastrůlku nebo misce, postavte do většího kastrůlku, kde už na dně čeká trocha horké vody (zhruba dva centimetry na výšku) a vše společně zahřívejte (a míchejte) tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyndejte z vodní lázně a nechte vychladnout.
2. Cukrem obohacený med vyškrábněte do mísy, přidejte ostatní suroviny (ideálně pokojové teploty) a zpracujte na vláčné těsto – ne zcela nelepivé, to díky medu dost dobře nejde. Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na tloušťku necelého půl centimetru, vykrojte tvary a upečte je v troubě, trvá to asi 11 minut.
3. Po vytažení z trouby ihned potřete žloutkem. Zdobení můžete nechat na poslední chvíli před svátky a zapojit do něj děti – jen zapomeňte na kornoutky a k hrnečku s polevou jim dejte špejle.


Přidat na Pinterest
Smart Press

15. 11. 2009, Recept navštíven: 5456x


Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Rychlé a snadné zdobení perníčků i pro méně šikovné: Perníček namočíme do teplé čokoládové polevy, sněhem uděláme "klikyháky" a párátkem protáhneme středem klikyháků. Musí se to protahovat, dokud to nezačne tuhnout

veka 15. 11. 2009, 14:30

Maja
Sousedka takto zdobí perníčky každé vánoce a jsou nádherné. Chtělo by to fotku takto nazdobeného perníčku.

Maja 16. 11. 2009, 12:12

veka
Ano, to je pravda. Fotečku by to chtělo. Až budu zdobit perníčky, tak je vyfotím a dám fotečku

veka 16. 11. 2009, 12:18

Facebook komentáře