Perník na perníkovou chaloupku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Med smíchejte s cukrem v malém kastrůlku nebo misce, postavte do většího kastrůlku, kde už na dně čeká trocha horké vody (zhruba dva centimetry na výšku) a vše společně zahřívejte (a míchejte) tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyndejte z vodní lázně a nechte vychladnout.
2. Cukrem obohacený med vyškrábněte do mísy, přidejte ostatní suroviny (ideálně pokojové teploty) a zpracujte na vláčné těsto – ne zcela nelepivé, to díky medu dost dobře nejde. Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na tloušťku necelého půl centimetru, vykrojte tvary a upečte je v troubě, trvá to asi 11 minut.
3. Po vytažení z trouby ihned potřete žloutkem. Zdobení můžete nechat na poslední chvíli před svátky a zapojit do něj děti – jen zapomeňte na kornoutky a k hrnečku s polevou jim dejte špejle.
15. 11. 2009
veka 15. 11. 2009, 14:30
Maja 16. 11. 2009, 12:12
veka 16. 11. 2009, 12:18