Exotické ovoce, které stojí za ochutnání (II. díl)

Chcete si zpestřit svůj jídelníček? Vsaďte na exotické ovoce. Nejen, že díky němu ochutnáte dříve nepoznané chutě, ale také si rozšíříte svůj jídelníček o pestré potraviny, které mohou vašemu tělu přinést mnoho benefitů.

Téma exotického ovoce jsme již nakousli v našem předešlém článku Exotické ovoce, které stojí za ochutnání (I. díl). Pokud jste jej ještě nečetli, rozhodně doporučujeme mrknout i na něj.

KARAMBOLA

Karambola patří k ovoci, které nejvíce připomíná pěticípou hvězdu. Její slupka je nejčastěji zelená, žlutá neboExotické ovoce, které stojí za ochutnání (II. díl) oranžová s jemně sladkokyselou dření. Ještě než se do konzumace karamboly pustíte, nezapomeňte odstranit hnědá žebra a semena. Velice často se používá na dozdobení koktejlů nebo dezertů, ale v zahraničí se nejčastěji jí jen tak.

Kvůli vysokému množství kyseliny šťavelové to s její konzumací nepřehánějte, mohlo by se vám udělat špatně.

KUMQUAT

Kumquat (neboli trpasličí pomeranč) opravdu připomíná miniaturní pomeranče. Má sytě oranžovou slupku a mírně nahořklou dužinu. Plody můžete jíst v celku čerstvé nebo jako přílohu k pečenému masu.

NASHI

Nashi je druh písečné hrušky se zlatavou slupkou. Jedná se o velice křehký druh ovoce náchylný k pomačkání, a proto by se s ní mělo manipulovat opravdu velice opatrně. Dužina je poměrně sladká a šťavnatá, připomínající rumové aroma. Naprosto skvělé jsou samy o sobě, ale hodí se i ke zvěřině, do dezertů nebo salátů.

OPUNCIEExotické ovoce, které stojí za ochutnání (II. díl)

Opuncie mexická je kaktus s jedlými plody. Ty však musíte před samotnou konzumací odstranit, jinak byste si mohli nepříjemně ublížit. Slupku nejlépe očistíte houbičkou či hadříkem a poté opatrně oloupejte jako banán. Během manipulace s opuncií se nebojte vzít rukavice. Co se týče chuti, asi nejvíce se podobá fíkům a hruškám.

přidejte na:
BB

31. 03. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář