Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Festival Gastronomico

Dobroty italské, španělské a latinskoamerické kuchyně přináší festival Gastronomico www.gastronomico.cz. Již druhý ročník z dílny Alakarte.cz se uskuteční od 24. září do 14. října ve vybraných restauracích v řadě měst ČR a nabídne tříchodová menu za cenu 290 Kč a 390 Kč. Všechna menu jsou vstupenkou do světa exotických chutí Itálie, Španělska i zemí Latinské Ameriky.

61361_medium

Festival Gastronomico navazuje na chutě a rytmy prvního ročníku a přináší autentické speciality ze slunné Itálie a Španělska i Latinské Ameriky. „Loni byl festival hlavně o španělské a latinskoamerické kuchyni, letos jsme dali velký prostor hlavně italské kuchyni, které sekunduje kuchyně španělská a latinskoamerická,“ představuje koncept festivalu Pavel Suchánek, ředitel rezervačního concierge Alakarte.cz. Milovníci italské a španělské kuchyně se mohou těšit na saltimboccu z telecí kýty s parmskou šunkou, risotto Milanese s hovězím morkem, španělskou paellu s mořskými plody či čočku s chorizem a iberskou krkovicí. Grilované hovězí kousky se salsou Pico de Gajo a tortilou či tortila s karamelem a grilovaným banánem v nabídce reprezentují Latinskou Ameriku. Ve srovnání s loňským rokem, kdy festival probíhal pouze v Praze, se letos rozrostl do řady dalších měst po celé republice. Festivalová menu tak lze kromě Prahy ochutnat také v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Liberci, Brandýse nad Labem a Černošicích.

61363_medium

Italská, španělská i latinskoamerická kuchyně jsou typické svou rozmanitostí chutí i vůní, osobitostí a celou řadou specialit. Základem je kombinace tradičních receptur a jednoduché přípravy. A právě díky tomu bychom jediný typický pokrm hledali stěží. „Regionálních specialit ve všech na festivalu zastoupených zemí je celá řada, a proto jsme v tomto ohledu nechávali šéfkuchařům volnou ruku, ať si sami zvolí, jaké pokrmy do svého menu zařadí,“ říká Pavel Suchánek.  Inspirace šéfkuchařů byla různá. „Pro své menu jsem čerpal inspiraci u mé babičky, která z Itálie pocházela a vlastně to byla ona, která mě ke kulinařině přivedla, a tak je mé menu i taková poklona pro ni,“ vysvětluje Steven Trumpfheller, majitel a šéfkuchař restaurace U Emy Destinnové. Italská restaurace Osteria ai Galli zase vycházela z ročního období. „Protože nám začíná podzim, volili jsme pokrmy, které se k podzimu hodí.  Těšte se u nás třeba na rajčatovou polévku s mascarpone a bazalkou,“ láká na své menu Alex Facchin, majitel a šéfkuchař restaurace.

61362_medium

Všechny restaurace pro festival připravily tříchodová menu za cenu 290 Kč nebo 390 Kč. Každý z milovníků dobrého jídla si může celou nabídku prohlédnout na festivalové stránce www.gastronomico.cz a rozhodnout se, jaká z restaurací i pokrmů je jeho chuťovým buňkám nejmilejší. Zde je možná také okamžitá rezervace stolu ve vybrané restauraci, platba za menu probíhá přímo na místě. Každý z hostů, kdo festivalové menu ochutná, má následně možnost svůj zážitek ohodnotit na www.alakarte.cz.

Zúčastněné restaurace:

Amade Restaurant, Praha 1                        
Bibita Nuova, Praha 1                        
Boulevard Restaurant, Brno,                
El Centro, Praha 1
Felicita, Brandýs nad Labem
Green House, Praha 10
Il Mercato, Brno
La Bottega di Finesta, Praha 1
La Fonduta, Liberec
La Grotta, Praha 1
La Vida, Ostrava,
Osteria ai Galli, Praha 7
Pata Negra, Ostrava,
Restaurant Tapas Bar El Cid, Plzeň
Ristorante Rialto, Brno,
Starý dům, Černošice,
U Emy Destinnové, Praha 2

Fotogalerie

Šéfredaktor

03. 10. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře