Paella „mixta“
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamára (sépie) a nakrájené proužky z červené papriky. Osmahneme cca 4min. Přidáme mořské plody a restujeme další 4 minuty. Poté přidáme hrášek a rýži, osolíme a opepříme a zalejeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Až se odpaří část vody tak, že rýže vystupuje na povrch, paellu ozdobíme krevetami a slávkami. Dusíme cca 10 - 15 minut. Poté zapékáme v troubě na 220°C dalších 10 – 15minut. Vrátíme na oheň na cca 3 – 4 minuty a poté podáváme s rozpůleným citrónem.
Šéfredaktor24. 09. 2012
Ingredience
- 100 g kalamára (sépie) na kroužky
- 100 g mořských plodů
- 100 g kuřecího masa
- 100 g králičího masa
- 150 g čerstvé červené papriky
- 20 g zeleného hrášku
- 0,02 g šafránu
- 150 g rýže (arabika)
- ½ lžíce rybího vývaru
- 2 hrsti celých krevet (velikost cca 30-40)
- 6 slávek v poloviční schránce
- 1 lžíce jemně krájené cibule
- 1 lžička česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 30. 09. 2015, 19:15

dušanka 25. 01. 2016, 11:14

katka16031 16. 06. 2016, 10:32

palino 10. 05. 2019, 13:13

hanka 01. 11. 2019, 19:22