Paella „mixta“
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1026
kalorií
6.0g
cukrů
20.0g
tuků
63.0g
bílkovin
Příprava
Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamára (sépie) a nakrájené proužky z červené papriky. Osmahneme cca 4min. Přidáme mořské plody a restujeme další 4 minuty. Poté přidáme hrášek a rýži, osolíme a opepříme a zalejeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Až se odpaří část vody tak, že rýže vystupuje na povrch, paellu ozdobíme krevetami a slávkami. Dusíme cca 10 - 15 minut. Poté zapékáme v troubě na 220°C dalších 10 – 15minut. Vrátíme na oheň na cca 3 – 4 minuty a poté podáváme s rozpůleným citrónem.
Šéfredaktor24. 09. 2012
Ingredience
- 100 g kalamára (sépie) na kroužky
- 100 g mořských plodů
- 100 g kuřecího masa
- 100 g králičího masa
- 150 g čerstvé červené papriky
- 20 g zeleného hrášku
- 0,02 g šafránu
- 150 g rýže (arabika)
- ½ lžíce rybího vývaru
- 2 hrsti celých krevet (velikost cca 30-40)
- 6 slávek v poloviční schránce
- 1 lžíce jemně krájené cibule
- 1 lžička česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.