Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kalamar

Kalamar

Přidat na Pinterest
Plody moře. Vzhledově podobný sépii, ale má větší protažené tělo a trojúhelníkové ploutve. Na hlavě je deset chapadel. Z kalmara konzumujeme vše mimo hlavu. Výborně chutná plněný nádivkou a dušený v houbové omáčce. Při tepelné úpravě se tělo smrskává, doba přípravy by měla být co nejkratší. Maso kalmara můžeme využít i k přípravě rizota, kdy k rýži a zelenině přidáme tělo a ploutve nakrájené na kostičky (musí projít krátkou tepelnou úpravou), stejně vynikající jsou s tímto masem i zeleninové saláty.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké...

Paella „mixta“

Paella „mixta“

Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje ...

Mišung

Mišung

Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očišt...

Smažené kalamáry v kabátku

Smažené kalamáry v kabátku

Kalamáry vykucháme, očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve 100 ml olivového oleje rozmícháme citrónovou šťávu, ...

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě, vyjmeme z tělíčka průhlednou kost. Na takto očištěné kalamáry...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kalamar Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře