Smažené kalamáry v kabátku
Obtížnost
Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
992
kalorií
3.0g
cukrů
18.0g
tuků
87.0g
bílkovin
Příprava
Kalamáry vykucháme, očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve 100 ml olivového oleje rozmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Kalamárové kroužky navrstvíme do vyšší nádoby, zalijeme připravenou zálivkou a necháme cca 2 hodiny marinovat. Těstíčko připravíme jednoduše rozmícháním mouky v mléce s vejcem. Kalamáry pak v těstíčku namáčíme a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Zuzana Mellenová10. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.