Chybějící obrázek

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

424 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě, vyjmeme z tělíčka průhlednou kost. Na takto očištěné kalamáry vymačkáme šťávu z citrónu a opečeme na rozpálené pánvi nebo na grilu, dokud nejsou hotové (cca 10 minut). Poté je nasolíme.
Zálivku připravíme z česneku utřeného se solí, který pořádně rozmícháme ve 100 ml olivového oleje spolu s jemně nasekanou petrželovou natí. Poléváme hotové kalamity a zdobíme kousky citrónu.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

03. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zalievka je vyborná
palino 27. 04. 2016, 13:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborne
hanka 04. 05. 2016, 12:29
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať
katka16031 06. 09. 2016, 15:57
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam
Svetlana 09. 09. 2016, 14:35
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tak toto niekedy vyskúšam
dušanka 23. 02. 2017, 21:39
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kalamary velmi dobré. dobrá cesnaková zálievka
majka 05. 02. 2020, 22:32