Kalamáry s česnekovou zálivkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
424
kalorií
0.0g
cukrů
10.0g
tuků
69.0g
bílkovin
Příprava
Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě, vyjmeme z tělíčka průhlednou kost. Na takto očištěné kalamáry vymačkáme šťávu z citrónu a opečeme na rozpálené pánvi nebo na grilu, dokud nejsou hotové (cca 10 minut). Poté je nasolíme.
Zálivku připravíme z česneku utřeného se solí, který pořádně rozmícháme ve 100 ml olivového oleje spolu s jemně nasekanou petrželovou natí. Poléváme hotové kalamity a zdobíme kousky citrónu.
03. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.