Grilované kalamáry s bermudskou salsou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Kalamáry by se měly grilovat na rozpáleném grilu, pokud se dělají pomalu, jsou pak gumové. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Rajčata nakrájíme na hrubé kostičky. Na rozpálené pánvi na oleji zprudka osmahneme cibuli, přidáme česnek, hořčičná semínka a nahrubo nakrájené jalapeňos papričky. Potom přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vinným octem. Zalijeme vodou, přidáme rozinky, kmín, oregano, cukr a podusíme cca 3 minuty. Dle chuti osolíme. Přidáme ke grilovaným kalamárům a podáváme nejlépe s čerstvým bílým pečivem.
Šéfredaktor25. 10. 2012
Ingredience
- 1 kg čerstvých kalamárů
- 50 ml olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 25 ml vinného octa
- 100 ml vody
- lžička mořské soli
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 jalapeňos papričky (konzervované)
- sůl dle chuti
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička rozinek
- 1 lžíce cukru
- 1 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 3 rajčata