Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
13min 33min
Nutriční hodnoty
960 kalorií 0.0g cukrů 50.0g tuků 130.0g bílkovin

Příprava

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Kalamáry by se měly grilovat na rozpáleném grilu, pokud se dělají pomalu, jsou pak gumové. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Rajčata nakrájíme na hrubé kostičky. Na rozpálené pánvi na oleji zprudka osmahneme cibuli, přidáme česnek, hořčičná semínka a nahrubo nakrájené jalapeňos papričky. Potom přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vinným octem. Zalijeme vodou, přidáme rozinky, kmín, oregano, cukr a podusíme cca 3 minuty. Dle chuti osolíme. Přidáme ke grilovaným kalamárům a podáváme nejlépe s čerstvým bílým pečivem.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

25. 10. 2012, Recept navštíven: 1664x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý recept

13. 03. 2016, 18:56

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

29. 05. 2016, 18:21

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze byt

31. 05. 2016, 13:28

Přidat komentář

Facebook komentáře