Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
13min

Celkový čas

33min

Porce


Nutriční hodnoty

960 kalorií
0.0g cukrů
50.0g tuků
130.0g bílkovin


Příprava

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Kalamáry by se měly grilovat na rozpáleném grilu, pokud se dělají pomalu, jsou pak gumové. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Rajčata nakrájíme na hrubé kostičky. Na rozpálené pánvi na oleji zprudka osmahneme cibuli, přidáme česnek, hořčičná semínka a nahrubo nakrájené jalapeňos papričky. Potom přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vinným octem. Zalijeme vodou, přidáme rozinky, kmín, oregano, cukr a podusíme cca 3 minuty. Dle chuti osolíme. Přidáme ke grilovaným kalamárům a podáváme nejlépe s čerstvým bílým pečivem.

přidejte na:
Šéfredaktor

25. 10. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept

majka 13. 03. 2016, 18:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

dušanka 29. 05. 2016, 18:21

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
moze byt

palino 31. 05. 2016, 13:28

Přidat komentář