Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mišung

Mišung
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

1760 kalorií, 0.0g cukrů, 6.0g tuků, 28.0g bílkovin

Příprava

Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očištění, tak je očistíme a to tak, že je pod tekoucí vodou propláchneme, oddělíme tahem hlavovou část s chapadly. Hlava se nejí, odkrojíme ji tedy tak, aby chapadla zůstala spojená k sobě a nerozpadla se nám. Prstem zajedeme dovnitř těla a vyjmeme vnitřnosti společně s takovým průhledným trnem, který na pohmat ucítíme, chce to trošičku tlak, protože drží a klouže. Dáme vařit vodu, ovšem zásadně bez soli, můžeme přidat jen lísteček bobkového listu, v momentě bodu varu vložíme tělo i chapadla. Doba vaření závisí na velikosti a stavu kalamárů, je třeba průběžně zkoušet, zda není maso příliš tuhé. Podle mé zkušenosti stačí tak 10 minut.
Mezitím si připravíme na velké pánvi tzv. pochar. Nakrájíme cibulku na kostičky, taktéž papriky a nakrájená, spařená, oloupaná rajčata a smažíme na olivovém oleji, paprika i rajčata musí změknout. Potom zaprášíme sladkou paprikou. Do originál paelly se místo toho přidává špetka šafránu pro barvu, záleží na chuti každého. Přidáme rýži, zásadně dlouhou, která je vhodná na přípravu paelly, tuším se dá koupit i u nás, trochu osolíme, promícháme a necháme chvíli smažit, aby se nám nelepila. Slijeme vodu z kalamárů, má krásnou barvu do fialova a zalijeme s ní rýži. Poměr asi tak 1 sklenička rýže = 2,5 skleniček tekutiny. Chapadla necháme v celku, tělo nakrájíme na větší kousky, určitě ale netvoříme příliš tenké kroužky (ty se hodí za syrova na smažení jen tak obalené v hladké mouce) a vložíme do rýže. Pokud jsme nepřidali bobkový list již ke kalamárům, tak ho přidáme teď. Vše promícháme a necháme vařit. Po asi deseti minutách můžeme přidat nakrájené žampiony a sušenou šunku a necháme vařit minimálně dalších deset minut, vše záleží na rýži, zda je dostatečně měkká.

Svetlana

23. 11. 2009, Recept navštíven: 2709x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mišung

Mišung

Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očišt...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mišung Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře