Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rybí vývar

Rybí vývar

Přidat na Pinterest

Na přípravu tohoto polotovaru se používají sladkovodní i mořské ryby. A to celé, porce, hlavy, kostry nebo zbytky po přípravě filé apod. K rybám se přidává orestovaná kořenová zelenina, koření jako bobkový list, hřebíček, tymián a jiné, popřípadě sůl a studená voda. Směs se nechá pomalu přivést k varu a pak lehce probublávat maximálně 30 minut. Poté se ihned slije a je připraven k použití na polévky, omáčky, rizota, pokrmy s dary moře aj. Čerstvý vývar spotřebujte do 2 dnů nebo jej můžete zamrazit v plastové láhvi do zásoby.

 

Zdroj obrázku: flavorboulevard.com; wildgirl-inthekitchen.blogspot.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Paella

Paella

Všechnu zeleninu nakrájíme najemno. Rybí filety nakrájíme na kousky a spolu s krevetami a langustami opeč...

Jednoduchý rybí vývar

Jednoduchý rybí vývar

Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Fenyklová semínka, mrkev, ...

Opékaná treska s paellou a šafránem

Opékaná treska s paellou a šafránem

Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nak...

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, ...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rybí vývar Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře