Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Opékaná treska s paellou a šafránem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2832 kalorií 0.0g cukrů 77.0g tuků 275.0g bílkovin

Příprava

Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut.
Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty. Poté přidáme rýži a pořádně zamícháme.
Zalijeme 600 ml vývaru a přiklopíme. Vaříme 15 minut.
Poté vaříme ještě 10 minut bez pokličky a poté necháme vychladnout. Tuto přípravu rýže si můžeme udělat klidně den předem. Do 70 ml oleje zašleháme šťávu z poloviny citrónu a zahřejeme. Přidáme šafrán a chvíli ohříváme. Poté odstavíme a necháme zchladnout. Připravili jsme si tak šafránový olivový olej, který můžeme také připravit den předem. Filety tresky osolíme a opepříme. Smažíme ji v pánvi nejprve kůží dolů asi 4 minuty, poté otočíme, zakápneme šťávou z citrónu a opékáme 3 minuty. Paellu dáme do hrnce, přidáme zbylý vývar a prohřejeme. Poté přidáme lžíci másla, krevety. Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Paellu rozdělíme na talíře, přidáme filetu tresky. zakápneme šafránovým olejem a posypeme petrželkou.

Bulb Tip k receptu

K podávání se skvěle hodí zelenina – např. brokolice v páře či jarní cibulka.


Přidat na Pinterest
sonizna

07. 08. 2015, Recept navštíven: 872x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velice zajímavá kombinace

10. 08. 2015, 08:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
budem musiet vyskušat

03. 11. 2015, 12:08

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná treska

24. 05. 2016, 12:18

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
opekaná treska so všetkými ingredienciami je velmi chutná

18. 02. 2017, 18:35

Přidat komentář

Facebook komentáře