Opékaná treska s paellou a šafránem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut.
Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty. Poté přidáme rýži a pořádně zamícháme.
Zalijeme 600 ml vývaru a přiklopíme. Vaříme 15 minut.
Poté vaříme ještě 10 minut bez pokličky a poté necháme vychladnout. Tuto přípravu rýže si můžeme udělat klidně den předem. Do 70 ml oleje zašleháme šťávu z poloviny citrónu a zahřejeme. Přidáme šafrán a chvíli ohříváme. Poté odstavíme a necháme zchladnout. Připravili jsme si tak šafránový olivový olej, který můžeme také připravit den předem. Filety tresky osolíme a opepříme. Smažíme ji v pánvi nejprve kůží dolů asi 4 minuty, poté otočíme, zakápneme šťávou z citrónu a opékáme 3 minuty. Paellu dáme do hrnce, přidáme zbylý vývar a prohřejeme. Poté přidáme lžíci másla, krevety. Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Paellu rozdělíme na talíře, přidáme filetu tresky. zakápneme šafránovým olejem a posypeme petrželkou.
Tip k receptu
K podávání se skvěle hodí zelenina – např. brokolice v páře či jarní cibulka.
sonizna07. 08. 2015