Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chorizo

Chorizo

Přidat na Pinterest
Vyslovujeme jako „šorizo“. Uzenina (klobása, salám), katalánská, portugalská a španělská specialita. Charakteristická je pikantní papriková chuť. Při výrobním procesu se do masové hmoty přidává nasekaná anglická slanina a vepřové maso. Tradičním kořením (sladká i pálivá červená paprika, kmín) získává vynikající chuť. Paprika dodává uzenině chorizo charakteristickou červenou barvu. Je několik variant konečné úpravy – k dostání sušený i uzený výrobek. Konzumovat ji lze samotnou, pro zvýraznění chuti přidáme křen, hořčici, podáváme s pečivem. Můžeme ji podávat nakrájenou na kolečka společně s olivou, kvalitním tvrdým sýrem, kyselým okurkem a pečivem třeba jako chuťovky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pizza diavola

Pizza diavola

Rajčata spaříme, olopeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho rajč...

Jambalaya z mikrovlnky

Jambalaya z mikrovlnky

Rajčata dáme do mísy vhodné do mikrovlnky. Přidáme rýži , papriku nakrájenou na kostky, chorizo nakrájené n...

Rajčatový salát s chorizem

Rajčatový salát s chorizem

Rajčata nakrájíme na měsíčky. Cibuli nakrájíme na jemno a chorizo na plátky. Chorizo osmahneme na oleji dok...

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Na oleji smažíme cibuli, papriku a česnek. Vše nakrájené na jemno. Přidáme chorizo nakrájené na plátky. Po ...

Masové kuličky s mořskými plody

Masové kuličky s mořskými plody

Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji. Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu sma...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Chorizo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře