Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Králičí maso

Králičí maso

Přidat na Pinterest
Králík domácí je vyšlechtěný z králíka divokého, který se lovil od středověku. Uzavřený chov se datuje od 5.-6. století. Králičí maso je světlé, dietní, bývá srovnáváno s telecím nebo drůbežím a je vhodné i pro malé děti. Obsahuje málo tuku, zato kvalitní bílkoviny, vitaminy skupiny B, železo, vápník a fosfor. Králíka koupíte ve vybraných supermarketech mraženého vcelku a bez hlavy nebo čerstvého na farmě či jiné domácí produkci. Upravit jej můžete různými způsoby. Často se peče na slanině nebo špeku, aby nebyl vysušený. Oblíbený je na smetaně, nadivoko a na zelenině. Vhodné koření k přípravě králíka je například bobkový list, jalovčinky, rozmarýn, tymián či nové koření a doplnit je můžete jablky, švestkami nebo brusinkami. Pokud vám zbyde od oběda nepřidělený kousek, oberte maso, namelte spolu se sádlem nebo škvarky a kořením na pomazánku nebo připravte králičí zeleninové rizoto.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Králík na rajčatech a olivách

Králík na rajčatech a olivách

Nejprve si oloupeme rajčata - spaříme je horkou vodou a sloupneme z nich kůži. Nakrájíme na kostičky. Všec...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjem...

Králík s jablky

Králík s jablky

Maso z králíka nakrájíme na kousky. Oloupaná jablka a celer nahrubo nastrouháme do misky, přidáme lisovaný...

Paella „mixta“

Paella „mixta“

Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje ...

Králík z Provence

Králík z Provence

Odblaněného králíka protkneme slaninou a osolíme. Na zbytku drobně pokrájené slaniny zpěníme pokrájenou cib...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Králičí maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Zvířata jsou na světě pro vlastní důvody.Nebyla stvořena pro lidi,stejně jako černí nebyli stvořeni pro bílé a ženy pro muže!Styďte se,vy,kteří pojídáte jiný živočišný druh!Skapte!

go veg! 18. 01. 2012, 00:40

Facebook komentáře