Králičí maso
Králík domácí je vyšlechtěný z králíka divokého, který se lovil od středověku. Uzavřený chov se datuje od 5.-6. století. Králičí maso je světlé, dietní, bývá srovnáváno s telecím nebo drůbežím a je vhodné i pro malé děti. Obsahuje málo tuku, zato kvalitní bílkoviny, vitaminy skupiny B, železo, vápník a fosfor. Králíka koupíte ve vybraných supermarketech mraženého vcelku a bez hlavy nebo čerstvého na farmě či jiné domácí produkci. Upravit jej můžete různými způsoby. Často se peče na slanině nebo špeku, aby nebyl vysušený. Oblíbený je na smetaně, nadivoko a na zelenině. Vhodné koření k přípravě králíka je například bobkový list, jalovčinky, rozmarýn, tymián či nové koření a doplnit je můžete jablky, švestkami nebo brusinkami. Pokud vám zbyde od oběda nepřidělený kousek, oberte maso, namelte spolu se sádlem nebo škvarky a kořením na pomazánku nebo připravte králičí zeleninové rizoto.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
go veg! 18. 01. 2012, 01:40
Nikola 29. 11. 2021, 01:15