Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Flambovanie

Flambovanie jedál patrí už k vlastnému dohotovovaniu jedla pred hosťom. Jedlo polejeme liehovinou a zapálime. Je to efekt vypočítaný na naš zrakový zmysel, neslobodno však flambovať hocičo. Treba si počinať veľmi opatrne. Na flambovanie sa hodia najmä múčniky, ovocie, kde sa pridáva skaramelizovaný cukor, liker, pomarančová šťava(napríklad ananás, banán, s čokoládovou polevou, broskyňe). Z múčnikov sa hodia palacinky pocukrované, zaliate maslom, pomarančovou šťavou.     Flambovanie mäsitých jedal si vyžaduje mimoriadnu opatrnosť. Každe mäso si vyžaduje oosobitny alkohol. Na flambovanie sa nehodia ryby.Nespravnou volenou liehovinou alebo flambovaním jedla, ktoré sa naň nehodí, mohli by sme úplne zničiť vlastnú chuť jedla. Flambovať by mal len skúsený kuchar.

Jozef

30. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Dekuji za informace tykajici se flabovani,skoda ze jsou jen povrchni.Zajimalo by me,kolika% alkohol muzu na flambovani pouzit,pivo asi tezko,ze?...takze kdyz budu chtit flambovat palacinky,rada bych vedela jaky alkohol na ne muzu vlastne nalit,jestli vodku,slivovici z Moravy nebo whisky.Dekuji za odpoved.IveT

IveT 01. 08. 2010, 20:04

Jozef
Na palacinky...Rum...Lieh..Ouzo S pozdravom Jozef.

Jozef 04. 08. 2010, 18:33

Ajaja
Flambovat lze i zmrzlinu - její chuť se velmi zjemní. Nejlepší je k tomu koňak. Obecně pak platí, že lihovina by měla být alespoň 40%.

Ajaja 07. 08. 2010, 16:08

Facebook komentáře