Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hrnkování

Také tak milujete hrnkové recepty ? Pro jejich snadnost... žádné vážení... prostě nasypat a šup s tím do mísy....? Já ano. Jenže, není hrnek jako hrnek. To by tak nevadilo. Důležité je dodržet poměr surovin. Ovšem měli bychom mít odhad na množství, které takto vznikne, zda se nám vejde na plech. To především.

Pak lze z jednotlivých receptů vypozorovat, že zpravidla obsahují tento poměr základních surovin: 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku tuku (olej, máslo...). Někdy bývá tuku 3/4 hrnku, cukru naopak může býti méně.

Ajaja

06. 04. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
V jednoduchosti je krása a fantazii se meze nekladou.

11. 04. 2010, 18:32

tepito
Taky už jsem tento systém objevila-stačí si pamatovat základní poměr mouka,cukr,olej a jen přidávat dle chuti kokos,oříšky,kakao...

tepito 18. 04. 2010, 08:46

Ajaja
Přesně tak... takže ze stejného základu může po každé vzniknou něco jiného, zase dobrého....

Ajaja 18. 04. 2010, 19:13

tepito
hlavně je to rychlý a to já potřebuji..

tepito 19. 04. 2010, 09:51

Ajaja
Správně, to jsem dnes využila - udělala jsem smetanovou hrníčkovou bublaninu s jahodami a než se upekla, v klidu jsem si obalila řízky... takže večeře byla i s čerstvým moučníčkem... P.S. pes chce přidat :-))), jdu na to...

Ajaja 19. 04. 2010, 19:38

Facebook komentáře