Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hummus není humus

Hummus není humus 

Hummus je tradiční pokrm, který má svou historii a kořeny v Libanonu a jeho okolí. Je nejen chutný, ale i velmi zdravý a nabízí mnoho variant a verzí, takže se vám jen tak nepřejí. Hummus oceníte na párty s přáteli, jako svačinku v práci či lehkou večeři. 

Jeho hlavní složkou je římský hrách - cizrna, ze kterého se zpracovává jemná, vychucená pasta vhodná na mazání, ke krekrům nebo pro namáčení zeleniny. Přinášíme vám základní recept a pak také návod, jak jej ozvláštnit ve videu. Nelekejte se, že je video v angličtině, vše je tam krásně vidět. 

Základní recept na Hummus1 konzerva cizrny (obsah 425 ml) 

3 lžičky sezamové pasty tahini 
2 lžíce cizrnového nálevu z konzervy 
2 lžíce olivového oleje 
1/2 lžičky mletého římského kmínu 
1 stroužek česneku 
šťáva z půlky citrónu (někdy i víc) 
hrst čerstvého koriandru (nemusí být, můžete použít jinou bylinku je vynechat) sůl a čerstvě mletý pepř.





Recept je jednoduchý, cizrnu slijte a všechny ingredience přidejte do mixéru a rozmixujte, dle potřeby dolaďte chuť a konzistenci použitím citronu a olivového oleje.

Na našem webu najdete také zajímavý recept na tortily plněné hummusem.

A zde se podívejte na skvělé video, jak se dá hummus ozvláštnit. 


Dobrou chuť
Chcete-li mít neustálý přísun lákavých gatro inspirací sledujte nás Facebook.

Fotogalerie


Přidat komentář

Facebook komentáře