Jahody patří nejen k oblíbeným letním pochoutkám, ale také k pomocníkům, kteří chrání naše zdraví

Kdo by nemiloval jahody! Čerstvě natrhané, omyté vodou a posypané cukrem nebo s pořádnou porcí smetany. Málokoho přitom napadne, že patří do stejné čeledi jako například růže a skrývá se v nich mnohem více darů, než jen nasládlé potěšení.

JAHODY JSOU VYNIKAJÍCÍ NA IMUNITU

Ano, díky neuvěřitelně vysokému množství vitaminu C se jahody řadí mezi silné antioxidanty. Díky tomu vám s přehledem stačí dva hrníčky jahod a pokryjete si svou celodenní potřebu vitaminu C. Ten ale neodbourává pouze negativní látky v našem těle, burcuje imunitu a podporuje její sílu.

OCHRÁNCE NAŠEHO ZRAKUJahody patří nejen k oblíbeným letním pochoutkám, ale také k pomocníkům, kteří chrání naše zdraví

Jen málo lidí napadne spojovat orgán zraku a jahody dohromady. To je ale chyba, protože toto červené ovoce má v sobě řadu látek, které zabraňují tvorbě očního zákalu a chrání oči před nezdravým UV zářením. Nezanedbatelnou roli hraje i v ochraně rohovky a sítnice.

PŮSOBÍ PREVENTIVNĚ PROTI VÁŽNÝM ONEMOCNĚNÍM

Prevence je základ dlouhodobého zdraví, proto by se jahody měly konzumovat pravidelně a v sezóně. Díky obsahu kyseliny ellagové pozitivně působí na potlačování nádorových buněk. Se silným účinkem vitaminu C, který odvádí nebezpečné volné radikály z těla pryč, se tak stávají opravdu důležitým zdrojem lidského zdraví.

ZLEPŠUJÍ PRUŽNOST A ODOLNOST POKOŽKYJahody patří nejen k oblíbeným letním pochoutkám, ale také k pomocníkům, kteří chrání naše zdraví

Jahody působí blahodárně nejen na vnitřní prostředí našeho těla, ale také na jeho vnějšek. Skvěle podporují tvorbu kolagenu, který určuje stav naší pleti. Když je ho dostatek, naše pleť září a vypadá mladší, když je ho ale nedostatek, šedne a přestává být hladká. Chcete-li své pokožce dopřát svěží vzhled, nezapomínejte jíst jahody!

JAHODY JSOU NÍZKOKALORICKÉ

Ano, hledáte-li způsob, jak snížit svou aktuální hmotnost nebo si jen chcete dopřát mírný detox, jezte jahody. Nejen, že jsou nízkokalorické, ale mají i minimální množství sodíku a cukru. Skvělé na jahodách je i to, že obsahují vlákninu, která vás nejen zasytí, ale i podpoří správnou funkci střev.

přidejte na:
Šéfredaktor

16. 06. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář