Jak na kedluben s cuketou?

Během zimy je důležité si hlídat dostatek vitamínů a minerálních látek v těle. Častou, opakující se chybou je nedostatečná konzumace zeleniny, která je hlavním zdrojem přísunu těchto látek. Jejich nedostatek může mít za příčinu snížení imunity nebo dokonce špatnou funkčnost organismu. Jestliže tyto suroviny nemáte rádi v syrovém stavu, tak můžete vyzkoušet šetrnou cestu pro přípravu tepelně upravené zeleniny. Je libo těstoviny s delikátní kedlubnou nebo zapečená cuketa?

#damejidlo-siroky 

Těstoviny s kedlubnou

Kedlubna patří mezi nejrozšířenější košťálovou zeleninu, která se v kuchyni připravuje převážně vařením nebo smažením. Avšak lze jí konzumovat i syrovou.


Obsahuje hodně vápníku, díky čemuž zasytí a přitom dodá tělu potřebné látky. Mezi tyto látky patří ve velkém množství vitamín C. Naopak neobsahuje takřka žádné kalorie, a proto je dobrá v kombinacích se surovinami jako jsou masové výrobky nebo těstoviny. Podle chuti můžete sáhnout i po chlebu nebo salátu.




Cuketové rolky

Cukety, nazývané také jako cukíny, jsou oblíbené plodiny se snadným pěstováním a početnou, levnou úrodou, která je celoročně dostupná. Vzhledem připomínají spíše salátové okurky, ale nenechte se zmást. Liší se od nich velikostí i tvarem tykve.


Platí pravidlo, že čím menší, tím křehčí a křupavější dokáže tato zelenina být. Lze jí připravovat za studena, za tepla a hodí se do každé diety. Dokonce dokáže nahradit slané chipsy. Pokud tedy máte chuť na něco slaného, sáhněte po cuketě s tímto receptem.



Kedlubnová kaše

Nemáte chuť na těstoviny? Velmi snadný recept nabízí možnost vyzkoušet kaši s unikátní krémovou chutí. Můžete jí připravit přímo z kedlubny samotné nebo můžete vyzkoušet variantu obohacenou o brambory. Dá se podávat i místo klasické bramborové kaše k hlavnímu chodu. Nejlepší je v kombinaci s masem. Ani u jedné z variant nebudete litovat. 

Ale pozor! Hrozí trvalé nahrazení bramborové kaše za tu kedlubnovou!







#tescoma-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

06. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář