Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak na svíčkovou

Pro dobrou svíčkovou je důležitý dobrý základ. Receptů i postupů je mnoho, ale mně se osvědčilo buď naložit maso do mořidla - to tehdy, když ji připravuji ze zadního hovězího, kde není záruka, že maso bude rychle měkké. Nebo se mi osvědčilo, tam, kde použiji křehčí maso, připravit základ na omáčku za využití karamelu. Tedy nejprve nechat zkaramelizovat trochu cukru, pak do něj přidat k orestování kořenovou zeleninu nadrobno nakrájenou, ke konci přidat cibuli a pak již pokračovat klasicky.

Ajaja

18. 02. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
hOJSADLO
Ajajo- maso nenakládám, myslím,že je to zbytečné. Základ dělám podobně, ale nejdřív restuju zeleninu i s cibulí pak přidám cukr a dále restuji pak do kastrolu dám takové to děravé čajítko-vajíčko s kořením. Pak přidám hořčici, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a po chvíly osolené a opepřené a slaninou prošpikované hovězí maso. Maso opeču jen aby se zatáhlo. Pak podleju vodou(vývarem, mam-li) max. tak aby polovina masa koukala nad tekutinu. Přikryji pokličkou a dám do trouby na 45 min.při 190°C, pak maso otočím a znovu dám pési na 45 min.Potom maso zkusím pokud je měkké vyndám ho. Do výpeku dám smetanu a na plotně převařím,pak fšechno rozmixuji ponorným mixérem přecedím a dochutím solí a mělo by být hotovo.

hOJSADLO 21. 03. 2012, 19:49

Ajaja
Jasně, receptů je mnoho, hodně záleží na tom, z jakého masa se dělá. Naše babička postupovala takto - možná i proto, že asi nevařila z mladého masa, takže použití mořidla byla nutnost... :-)

Ajaja 28. 03. 2012, 17:43

Facebook komentáře