Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Takže jak na to ? Jednoduše. Rozhodně nedoporučuji loupat rajčata syrová, bez dalšího - nepodaří se to. Existuje na to jeden spolehlivý, všemi doporučovaný postup - rajčata se spaří ve vařící vodě, pak prudce zchladí v ledové vodě a pak jdou loupat snadno.
Já používám ještě další postup - rajče dám na mrazák a když zmrzne, vyndám ho, vezmu ostrý nožík a loupu. Jde to velmi snadno. Pobyt v mrazničce rajčeti, které je určeno k další tepelné úpravě, vůbec nevadí. A nic nebrání ani tomu, aby se po oloupání rovnou nakrájelo.
A víte o tom, že tolik doporučovaný efekt lykopenu jakožto prevence proti rakovině nastává jen při tepelné úpravě rajčat ?
Angel 666 07. 02. 2010, 19:07
Ajaja 07. 02. 2010, 20:01
tepito 18. 02. 2010, 07:41
Ajaja 18. 02. 2010, 17:51
tepito 19. 02. 2010, 11:28
Ajaja 19. 02. 2010, 19:06
tepito 19. 02. 2010, 22:49
Ajaja 20. 02. 2010, 18:31
tepito 20. 02. 2010, 18:38
Ajaja 20. 02. 2010, 18:53
tepito 21. 02. 2010, 09:54
Ajaja 22. 02. 2010, 20:12