Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak udržet maso čerstvé

Znáte to - na chatě, při dlouhé cestě, nedejbože, když vypadne proud a je vypnutá lednička, případně je pokažená... Co se všemi těmi potravinami, aby se nezkazily, zejména co s masem ? Pomoc je jednoduchá. Stačí si vzpomenout na naše babičky.

Předně lze maso po kratší dobu uchovat čerstvé, když se zabalí do utěrky namočené v octě, nebo ještě lépe - když se rovnou ponoří do octové vody a dobře uzavře. Pomáhá rovněž, pokud se maso obloží silnou vrstvou nakrájené cibule nebo čerstvě natrhanými kopřivami.

Ajaja

28. 02. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Jo jo, a pak ještě zabalit do novin. Vydrží určitě.

Roxana 28. 02. 2010, 22:11

Ajaja
Je pravda, že když jsem kdysi jezdívala z Čech na Moravu, nebyla dálnice a jízda trvala téměř 6 hodin, tak nebylo nad to dát noviny na mrazák a pak do nich zabalit zmrazené maso - nikdy se nerozmrazilo.

Ajaja 01. 03. 2010, 17:18

Facebook komentáře