Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak vylepšit barvu polévky

Jak vylepšit barvu polévky ? Jednoduše. Pokud jde o vývar, stačí juej připravovat s cibulí, kterou neoloupeme - ze slupky se uvolní barvivo a polévka získá sytou zlatavou barvu.

Pokud jde o zasmažené a různé zeleninové polévky či klasickou bramboračku, pak doporučuji na troše másla osmažit mrkvičku.

Podobně pomůže šafrán, a to u všech druhů polévek.

Ajaja

18. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Jozef
Výborne nápady, s cibuľou robím bežne ale zo šafránom som ešte neskúšal.Skúste štipku kurkumy.Príjemný deň .Jozef.

Jozef 18. 07. 2010, 10:23

Thumb
Ta kurkuma je zajímavý nápad.

18. 07. 2010, 10:45

Ajaja
šafrán navíc zvýrazní i chuť...

Ajaja 18. 07. 2010, 11:04

Thumb
K tomu též slouží libeček

18. 07. 2010, 15:00

Ajaja
A jenom ne magi - to když se musí použít, tak je vidět, že polévka nebyla až tak dobře připravena...

Ajaja 19. 07. 2010, 06:29

Facebook komentáře