Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak vylepšit štrůdl?

Nastrouhaná jablka lehce vymačkejte v hrsti, zbavíte je přebytečné šťávy. V lepších hotelích vkládají do štrůdlu celé čtvrtky jablek, propečou se a uvnitř nevznikne pyré. Aby ze štrúdlu nevypadával jeho obsah, zalijte jablka uvařeným pudinkem. Zakapaná jablka citrónovou šťávou nezhnědnou.

17. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
A kvůli tomu strouhám jablka na plátky a ne na nudličky...

Ajaja 17. 08. 2010, 19:54

Roxana
Moje matka zásadně krájela jablka na plátky. Ze čtvrtky jablka - tedy.

Roxana 28. 01. 2011, 16:58

Ajaja
No já to beru na struhadle. A dokonce už ani neloupu jablka (ostatně pod slupkou je nejvíce vitaminů...), takže ve výsledku na řezu je štrůdlík pěkně mramorovaný...

Ajaja 08. 02. 2011, 20:51

Facebook komentáře