Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Konstatování

Syn začal chodit s docela prima dívkou a navíc si s ní rozumím. Manžel to okomentoval slovy:"Líbí se ti, neb to dělá jako ty, manipuluje s ním, aniž by si toho všimnul a to se ještě chce přiučit vařit to, co je zvyklý jíst u maminky." On totiž prý by si muž musel vzít zase jen muže, aby si dokonle rozumněli, jinak je to smíšené manželství a to už je někdy rozdíl názorů. Nějak mu to dělá problém rozchodit, že muže dostanem kam chceme a ještě kolikrát to jdou udělat dobrovolně z vlastní iniciativy a pak jen říká," už jsem ti na to zase skočil."No a tak ho alespoň se snažím odměnit tím, co mu chutná a pak přede jako kocourek. Prostě soužití prochází žaludkem a zklidňuje vášně.

16. 05. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Ano, ano - u muže plný žaludek je lepší než truhla zlaťáků

Ajaja 19. 05. 2010, 17:51

tepito
Taky tuto taktiku používám,vařím,vařím a doma je klid.

tepito 19. 05. 2010, 19:08

Ajaja
Jj - a všechny důležité hovory a požadavky startují zásadně poté, co bylo něco "dobrého do tlamičky" :-))

Ajaja 23. 05. 2010, 07:21

tepito
taky tak...

tepito 23. 05. 2010, 07:33

Thumb
Takže sleduji, že je to všude stejné, pacifikace muže přes plný žaludek nese výsledky.

23. 05. 2010, 18:18

Ajaja
A když "zlobí", zkrátíme jim příděl teplé stravy :-))))) ... taky z lásky, jak jinak....

Ajaja 23. 05. 2010, 19:32

Thumb
Stačí jen vysvětlit, že je to z obavy o jejich zdraví.

23. 05. 2010, 20:30

Ajaja
Jen to ne, cokoli vysvětluješ, jeví se jim ihned podezřelým " Je třeba jen s úsměvem nastolit novou situaci a na dotaz odpovídám jen úsměvem.... a možná chlácholivým dovětkem: "Vždyť mě znáš..."

Ajaja 23. 05. 2010, 21:08

tepito
Když uvařím k obědu hrách či čočku,hned se mě muž ptá:Co jsem zase proved???On ví,že to není jen tak...

tepito 24. 05. 2010, 06:27

Ajaja
No tak u nás je čočka za odměnu !!! Pěkně s volským kukem, párečkem, okurčičkou, čerstvě rozpečeným rohlíčkem... Hrách nemusím, takže ho ani nevařím - resp. hrachovou kaši, jinak v zeleninové polévce mohu a hodně.

Ajaja 24. 05. 2010, 20:13

tepito
Já mám luštěniny taky za odměnu...vařím si je většinou jen sama pro sebe

tepito 25. 05. 2010, 06:24

Ajaja
A miluji fazolovou polévku - však jsem sem dala receptík

Ajaja 25. 05. 2010, 16:49

Thumb
Luštěniny milujeme. Dala jsi ten recept i s uzeným?

25. 05. 2010, 23:13

tepito
Mám recept od rodilého francouze na fazolovku-je jednoduchá a tak dobrá,že jí baští i má zmlsaná rodinka.Jen nevím,zda ji můžu vložit,když vše se dává jen od oka...

tepito 26. 05. 2010, 10:07

Ajaja
Tudy - dala, dokonce jako klasickou i jako rychlou variantu

Ajaja 26. 05. 2010, 17:01

Ajaja
tepito - můžeš, ba i musíš. Vždyť i "hrst" nebo "špetka" je běžná kuchyńská míra !!!

Ajaja 26. 05. 2010, 17:01

tepito
dobrá-snad to admin snese

tepito 26. 05. 2010, 18:18

Ajaja
Inu je to realita - já když někdy listuji v původní kuchařce "Sandtnerce", tak tam jsou tyto (i jiné) míry naprosto běžné...

Ajaja 28. 05. 2010, 05:00

Facebook komentáře