Budete se na Vánoce snažit do večera nepapat a vidět tak "zlaté prasátko"? Držet jeden jediný den (spíše jeho čtvrtinu) tuto tradiční hladovku může být pro někoho až nadlidský úkol a hlavně pokud nepatříte mezi “jídlu odolné” jedince. Mnoho lidí stále netuší, že tato tradice se týká pouze masa, a proto si v poledne můžete dát tradiční české jídlo, které je pro tuto událost určené. A kdo ví, třeba večer to prasátko nakonec spatříte!
Vegetariánský Kuba
Základní přísadou jsou kroupy a houby, resp. Stroček trubkovitý, který snadno poznáte díky svému tvaru a velmi tmavému zbarvení. Patří mezi čeleď liškovitých, proto je vzhledem podobný již usušené houbě, či opadanému listí, v kterém jej, díky období růstu, najdeme velmi často, avšak to na jeho chuti ani kvalitě neubírá.
Nenašli jste během houbaření tyto kousky? Nevadí! Lze použít i jiné druhy sušených hříbků. Tento recept Vám ukáže jak na to!