Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krkonošský vánoční kuba

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 50min
Nutriční hodnoty
132 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Sušené houby namočíme asi na půl dne do mléka, stačí i kratší doba.
Kroupy řádné propláchneme a dáme vařit spolu se solí, kmínem a trochou másla do vody téměř do měkka. Používám největší velikost, ale lze použít včechny druhy. Drobné krupky pak drží pohromadě jako řez, kdežto veliké se rozsýpají po talíři.
Až se kroupy uvaří, vysypeme je do mísy, smícháme s namočenýmí houbami - mléko scedíme a nedáváme tam. Přidáme prolisovaný česnek, počítejte s tím, že rozhodně nebude tak pálit po upečení jako teď.

Dáme do vymazaného pekáče, poklademe plátky másla a pečeme asi při 200°C, až se utvoří nahoře kůřčička.

Bulb Tip k receptu

Pravidelně vařím krup více, děti to jedí jak vařené, tak pečené...Hub a česneku nešetřete, česnek , ač zasyrova pálí jak čert, pak se hodně vypeče, takže já osobně ho dávám více, my jsme na pálivější.
Vařím to kvůli dceři několikrát do roka!
A to nejsme z Krkonoš, nevím, proč tento zvyk vládne i na Vysočině.


Přidat na Pinterest
Roxana

19. 03. 2010, Recept navštíven: 6417x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept s krupami a hubami

10. 11. 2016, 20:25

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam tento recept, je zaujímavý

05. 01. 2017, 19:56

Přidat komentář

Facebook komentáře