Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí maso

Opět přijde chladnější počasí a začneme zase více mít čas na kuchyni a používat častěji maso než zeleninu. Takové kuřecí maso se konzumuje častěji a to je dobře. Kuřecí maso není tak kalorické jako červená masa a je plné proteinů. Pravdou je, že jej jíme skoro všichni a je vděčné na úpravu. Nejenže se dá celé péci, plnit nádivkami, vykostit a použít na minutky a ještě se dá použít skelet (kostra) na vývar a povede-li se mít na něm více masa, tak se dá použít vařené do rizota, takže odpad je minimální.

Samozřejmě nejlepší je použít kuře z domácích zdrojů, není-li možnost, doporučuji zkusit bio kuře. Je rozhodně chuťově daleko lepší.Pokud chcete péci kuře na stojáka a nemáte stojan, tak jej stačí nabodnout na formu na bábovku a péci. Vždy dbejte na to, aby se dobře propeklo, jinak hrozí bakterie. Pečete-li kuře klasicky v pekáči, vystelte vnitřek svazkem čerstvých bylinek.

30. 08. 2010


Přidat komentář
Šéfredaktor
Váš článek jsme obohatili o druhý článek, co jste zaslala. Nebyl důvod je tematicky oddělovat. Děkujeme za pochopení!

Šéfredaktor 01. 09. 2010, 13:15

Ajaja
Jj - kuře 100x jinak:-))

Ajaja 02. 09. 2010, 17:07

Thumb
A stále je vděčné ke konzumaci.

02. 09. 2010, 21:12

Ajaja
A stále chutná....

Ajaja 04. 09. 2010, 07:25

Facebook komentáře