Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí maso

Opět přijde chladnější počasí a začneme zase více mít čas na kuchyni a používat častěji maso než zeleninu. Takové kuřecí maso se konzumuje častěji a to je dobře. Kuřecí maso není tak kalorické jako červená masa a je plné proteinů. Pravdou je, že jej jíme skoro všichni a je vděčné na úpravu. Nejenže se dá celé péci, plnit nádivkami, vykostit a použít na minutky a ještě se dá použít skelet (kostra) na vývar a povede-li se mít na něm více masa, tak se dá použít vařené do rizota, takže odpad je minimální.

Samozřejmě nejlepší je použít kuře z domácích zdrojů, není-li možnost, doporučuji zkusit bio kuře. Je rozhodně chuťově daleko lepší.Pokud chcete péci kuře na stojáka a nemáte stojan, tak jej stačí nabodnout na formu na bábovku a péci. Vždy dbejte na to, aby se dobře propeklo, jinak hrozí bakterie. Pečete-li kuře klasicky v pekáči, vystelte vnitřek svazkem čerstvých bylinek.

30. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Šéfredaktor
Váš článek jsme obohatili o druhý článek, co jste zaslala. Nebyl důvod je tematicky oddělovat. Děkujeme za pochopení!

Šéfredaktor 01. 09. 2010, 13:15

Ajaja
Jj - kuře 100x jinak:-))

Ajaja 02. 09. 2010, 17:07

Thumb
A stále je vděčné ke konzumaci.

02. 09. 2010, 21:12

Ajaja
A stále chutná....

Ajaja 04. 09. 2010, 07:25

Facebook komentáře