Limetkové variace

Limetka a mlsání jde prostě dohromady a to hlavně v létě, kdy si rádi dopřejme něco hříšného avšak osvěžujícího.

#tchibo-siroky

Limetka je citrusový plod velmi podobný citronu. Oproti citronu je limetka menší a více do zelena. Je méně kyselé, ale mnohem víc aromatická. V kuchyni ji využijeme do nápojů, při pečení nebo do salátů. Části limetky najdeme také v kosmetice, například v parfémech nebo v mycích gelech.

Limetkový pie

Limetkový dortík je úžasná a lahodná sladká tečka. Limetky jsou pro nás navíc i velice zdrávé. Obsahují mnoho vápníku, draslíku, hořčíku, fosforu, železa, zinku a další minerální látky. Posilují imunitu, čistí trávicí soustavu a reguluji vysoký krevní tlak

Citronovo-limetková polévka

Už jste vyzkoušeli neobvyklou citronovo-limetkovou polévku? A věděli jste, že limetka i citron obsahují flavonoidy, které působí protinádorově? Účinky se také dostaví při odplavování toxinů z těla a nebo při hubnutí. Dopřejte si tuto senzační osvěžují polévku, která vás chuťově rozhodně mile překvapí.

Limetkovo-mascarponový krém

Mascarpone je jemný, krémový sýr. Pochází z Lombardie a v Itálii je velice rozšířený. Vyrábí se ze smetany působením kyseliny vinné bez odstranění syrovátky. Používá se především při přípravě dezertů, díky neobyčejně jemné krémové struktuře. 


#decodoma-nerez-nadobi-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

02. 08. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář