Limetkový pie
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Smícháme najemno rozdrcené sušenky, rozpuštěné máslo a vytvoříme krustu. Do koláčové formy rozprostřeme a rozmačkáme krustu a dáme na 20 minut vychladit do ledničky. V mixeru smícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a kůru. Smetanu vyšleháme a přidáme do směsi z kondenzovaného mléka. V ledové vodě rozpustíme 3 plátky želatiny, scedíme a lehce ohřejeme. Vmícháme do směsi, kterou vlijeme do připravené formy s krustou. Dáme do lednice vychladit minimálně na 1 hodinu. Mezitím si připravíme glazuru. Suroviny na glazuru společně zahřejeme, zchladíme na pokojovou teplotu a nalijeme na vychlazený páj. Necháme 20 minut tuhnout.
Tip k receptu
Dezert můžeme připravit i jako semifreddo. Potom nemusíme přidávat želatinu, dort dáme na 3 hodiny zmrazit do mrazáku.
Šéfredaktor26. 10. 2012