Limetkový pie

Obtížnost

Čas přípravy

1h 50min
Čas vaření
15min

Celkový čas

2h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1614 kalorií
0.0g cukrů
149.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Smícháme najemno rozdrcené sušenky, rozpuštěné máslo a vytvoříme krustu. Do koláčové formy rozprostřeme a rozmačkáme krustu a dáme na 20 minut vychladit do ledničky. V mixeru smícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a kůru. Smetanu vyšleháme a přidáme do směsi z kondenzovaného mléka. V ledové vodě rozpustíme 3 plátky želatiny, scedíme a lehce ohřejeme. Vmícháme do směsi, kterou vlijeme do připravené formy s krustou. Dáme do lednice vychladit minimálně na 1 hodinu. Mezitím si připravíme glazuru. Suroviny na glazuru společně zahřejeme, zchladíme na pokojovou teplotu a nalijeme na vychlazený páj. Necháme 20 minut tuhnout.

Tip k receptu

Dezert můžeme připravit i jako semifreddo. Potom nemusíme přidávat želatinu, dort dáme na 3 hodiny zmrazit do mrazáku.

přidejte na:
Šéfredaktor

26. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
super dkvelý dezert

29. 05. 2016, 18:10

Přidat komentář
Chci se zeptat jestli smetanu ke šlehání nebo obycejnou

Janči 13. 03. 2019, 16:47

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.