Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Limetkový pie

Obtížnost Čas přípravy
1h 50min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 2h 5min
Nutriční hodnoty
1614 kalorií 0.0g cukrů 149.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Smícháme najemno rozdrcené sušenky, rozpuštěné máslo a vytvoříme krustu. Do koláčové formy rozprostřeme a rozmačkáme krustu a dáme na 20 minut vychladit do ledničky. V mixeru smícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a kůru. Smetanu vyšleháme a přidáme do směsi z kondenzovaného mléka. V ledové vodě rozpustíme 3 plátky želatiny, scedíme a lehce ohřejeme. Vmícháme do směsi, kterou vlijeme do připravené formy s krustou. Dáme do lednice vychladit minimálně na 1 hodinu. Mezitím si připravíme glazuru. Suroviny na glazuru společně zahřejeme, zchladíme na pokojovou teplotu a nalijeme na vychlazený páj. Necháme 20 minut tuhnout.

Bulb Tip k receptu

Dezert můžeme připravit i jako semifreddo. Potom nemusíme přidávat želatinu, dort dáme na 3 hodiny zmrazit do mrazáku.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

26. 10. 2012, Recept navštíven: 3299x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dkvelý dezert

29. 05. 2016, 18:10

Přidat komentář

Facebook komentáře