Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magicke umenie korenenia

Nie je rozumné pripravovať chuťovo fádne jedla. Požiadavkám správnej výživy zodpovedá nielen pestrá zmiešaná strava, ale aj jej chutnosť. V modernej domácnosti sa vraciame k bylinkam naších starých mám, ku koreninám, na ktore sme aj- na vlastnú škodu- nie raz zabudli, ktoré však zvýrazňujú a zušľachťujú prirodzenú chuť a vôňu mnohých  jedal a navyše priaznivo ovplyvňujú  aj vylučovanie traviacich štiav, a tak podporujú trávenie. Nezvyšujú teda len pôžitok z jedla, ale aj úžitok z neho. Vraciame sa ku koreninám našich starých mam ako je majoran, ďumbier, rozmarín,žerucha, šalvia a mnoho iných. Veď až korením sa začína a vrcholí dobrodružnosť varenia. Ale pozor na davkovanie! Sušené bylinky totiž korenia až trojnásobne účinnejšie ako čerstvé. Experimentovať je zapotrebi ale z mierou. Korenim sa da aj pokaziť inak dobre mäso.

Jozef

05. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A prot je dobré si občas něco přečíst a před použitím se dobře informovat jak u psaných zdrojů, tak i u těch, jež už mají nějaké zkušenosti. Ptát se není ostuda.

05. 07. 2010, 13:31

Ajaja
Jinak nezbývá než nasadit osvědčenou metodu "pokus-omyl-pokus-omyl-pokus-úspěch-pokus-omyl..." :-))))

Ajaja 06. 07. 2010, 16:08

Thumb
No jo, ale aby pak nebolelo bříško.

06. 07. 2010, 20:08

Ajaja
Ale o tom psal už Dostojevskij (zločin a a trest) :-)))

Ajaja 11. 07. 2010, 06:35

Facebook komentáře