Magicke umenie korenenia

Nie je rozumné pripravovať chuťovo fádne jedla. Požiadavkám správnej výživy zodpovedá nielen pestrá zmiešaná strava, ale aj jej chutnosť. V modernej domácnosti sa vraciame k bylinkam naších starých mám, ku koreninám, na ktore sme aj- na vlastnú škodu- nie raz zabudli, ktoré však zvýrazňujú a zušľachťujú prirodzenú chuť a vôňu mnohých  jedal a navyše priaznivo ovplyvňujú  aj vylučovanie traviacich štiav, a tak podporujú trávenie. Nezvyšujú teda len pôžitok z jedla, ale aj úžitok z neho. Vraciame sa ku koreninám našich starých mam ako je majoran, ďumbier, rozmarín,žerucha, šalvia a mnoho iných. Veď až korením sa začína a vrcholí dobrodružnosť varenia. Ale pozor na davkovanie! Sušené bylinky totiž korenia až trojnásobne účinnejšie ako čerstvé. Experimentovať je zapotrebi ale z mierou. Korenim sa da aj pokaziť inak dobre mäso.

přidejte na:
Jozef

05. 07. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
A prot je dobré si občas něco přečíst a před použitím se dobře informovat jak u psaných zdrojů, tak i u těch, jež už mají nějaké zkušenosti. Ptát se není ostuda.

05. 07. 2010, 15:31

Ajaja
Jinak nezbývá než nasadit osvědčenou metodu "pokus-omyl-pokus-omyl-pokus-úspěch-pokus-omyl..." :-))))

Ajaja 06. 07. 2010, 18:08

Chybějící obrázek
No jo, ale aby pak nebolelo bříško.

06. 07. 2010, 22:08

Ajaja
Ale o tom psal už Dostojevskij (zločin a a trest) :-)))

Ajaja 11. 07. 2010, 08:35