Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mlsání

Ráda bych potěšila všechny mlsalky a mlsaly, když je to s rozvahou, tak není proč se trápit. Trocha sladkého neublíží a jako obvykle jsem to objevila potvrzené i v novinách. Výstřižek přikládám.

44076_medium

Fotogalerie

13. 10. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Jozef
Já čokoládu zbožňujem.Vždy tvrdím že čo je dobré je aj zdravé . Len vedci na to prídu vždy neskoro.Ďakujem za Váš článok ktorý potvrdil moju teóriu.Jozef.

Jozef 14. 10. 2010, 11:35

Roxana
Nevím, zda sis toho všimla, ale čokoláda je jednou zdravá, jednou škodlivá. Jako káva... Kolik těchto obměňujících se variant jsem už za svůj dlouhý život četla - to se nedopočítám. A vida, ono se to táhne (s vývojem pochopitelně) málem od pravěku. Nejdůležitější věci na tom jsou a těm věřím - že se stane, že kakaové boby jsou napadeny plísní - před tím varoval i páter Ferda, ale ten byl proti plísním tak zaujatý, že jim přikládal vysoké procento nemocí a úmrtí. Třeba měl pravdu... Druhá věc je, že čokoláda povzbuzuje, obsahuje látky, vyrábějící hormon štěstí - serotonin, ale já to na sobě nepozoruju. V poslední době jsem zas zjistajasna přestala "čokoládovat" a to jsem rok nevydržela ani den. Jej, ale to jsem sletla server, tam se to probíralo.. Kéž mi to vydrží!!!!! Tělo si řekne a všeho s mírou, vědci musí přece něco dělat.

Roxana 29. 10. 2010, 12:00

Roxana
Jozef, tahle pravda asi nebude 100%, co je dobré, je zdravé a naopak, ale co na tom světě máme.

Roxana 29. 10. 2010, 12:02

Facebook komentáře